1 701 8

Откраднаха бутилка водка за 1,3 милиона долара

Внушителната цена се дължи на използваните злато и сребро за направата на шишето

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Бутилка водка на стойност над един милион долара е открадната в Копенхаген, предаде Reuters, позовавайки се на полицията в датската столица.

Рядката бутилка "Русо-Балтик" струва 1,3 милиона долара, обяснява временният й притежател и колекционер на водка Брайън Енгберг.

Скъпата напитка, чиято внушителна цена се дължи на използваните около 3 килограма злато и 3 килограма сребро за направата на бутилката, е изчезнала от столичен бар. Записът от охранителните камери показва мъж с бейзболна шапка и покрито лице.

Енгберг е казал пред местни медии, че бутилката водка, която му е дадена назаем за шест месеца от компания Dartz със седалище в Латвия, Рига, не е застрахована.

Скъпата бутилка преди е "участвала" в сериала "Къща от карти".

Дания


Още по темата

 • Намериха най-скъпата водка. Изпили са я

  Намериха най-скъпата водка. Изпили са я

  Датската полиция обяви, че е открита най-скъпата бутилка водка в света, която беше открадната наскоро от бар в столицата Копенхаген, съобщи Би Би Си. ...
  6.01.2018
  14 645
  16

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дедо ви Пенчо от Скалица
  Отговор
  1 23:46  04.01.18
  Наздраве! Добра беше водката, а утре отивам в Кауфланд да върна шишето, може да дадат някоя стотинка за него, че да си допълня пенсийката ...
 • Бай Генчо
  Отговор
  2 01:00  05.01.18
  Е па язе имам бтуилки - две, че и три - всяка я давам за 3 милиона. Абсурдите на пазарната икономика нямат край : 1.5 милиона за бутилка химикал, и то лесен за синтезиране. Но това не е всичко! Един бъбрек за последен модел телефон! Как вещите при пазарната икономика отдавна са много по важни от хората. Пазарната икономика отдавна е изяла човещината у хората. А човек без човещина е само един консумиращ добитък годен само за заколение.

  Коментиран от #3

 • Бай Генчо
  Отговор
  3 01:13  05.01.18

  До коментар #2 от "Бай Генчо":

  Ааа бутилката била струвала толкова а не съдържанието. Е това променя всичко! Ама абсолютно всичко! Направо се обръща с главата на долу! На къде върви света? Днеска крадат златни бутилки, утре могат и златни бидета и тоалетни чинии да почнат да крадат. Представяте ли си да ти откраднат златната тоалетна чиния! Какъв ужасен свят.

  Коментиран от #8

 • Диди
  Отговор
  4 01:27  05.01.18
  Тоя бил взел бутилката на заем за половин година.КОЙ ЩЕ ПОВЯРВА,ЧЕ ПРИ ТАКАВА ЦЕНА НЯМА ДА ИМА ЗАСТРАХОВКА? Тоя тарикат има застраховка,както и фирмата собственничка.Човек трябва да е луд,за да не се застрахова.

 • Stefko 88
  Отговор
  5 08:21  05.01.18
  -ало нашио сети ли се за онуй скъпото шише секс ми го дава а синго турим за пиниз? Е нема го веке!
 • Stefko 88
  Отговор
  6 08:22  05.01.18
  -ало нашио сети ли се за онуй скъпото шише дела ми го дава а синго турим за пиниз? Е нема го веке!
 • Stefko 88
  Отговор
  7 08:23  05.01.18
  Дека не дела! просто телефона няма език "селски Бек"
 • Грую
  Отговор
  8 12:04  05.01.18

  До коментар #3 от "Бай Генчо":

  Ех, как си мечтая тая бутилка да дойде при мен празна. Веднага я пълня с тазгодишната парцуца ще имам най-скъпата парцуца у целят свят. Кеф!

Напиши коментар:


Публикувай