706 2

Лошо време отложи важна визита в Източна Украйна

Пътуването на германския външен министър в сепаратистките региони пропадна за неопределено време

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Пътуването на министрите на външните работи на Украйна и на Германия - Павло Климкин и Зигмар Габриел, до разграничителната линия между украинските сили и сепаратистите в Източна Украйна няма да се състои днес, както бе предвидено, поради лошо време. Това съобщи в Тwitter самият Климкин, цитиран от ТАСС.

"Метеорологичните условия не позволиха да се посети разграничителната линия, но не попречиха на продуктивното общуване с министъра на външните работи на Германия Зигмар Габриел. Планираме да осъществим това съвместно пътуване в Донбас по-късно този месец", съобщи украинският дипломат.

Германският министър посочи като причина за отлагането мъглата - "не политическата, а истинската мъгла". Габриел потвърди, че планираното посещение може да се състои по-късно през януари, ако времето не създаде проблеми.

Първият дипломат на Берлин пристигна на посещение в Украйна и разговаря с украинския си колега. Днес двамата трябваше да заминат за разделителната линия край град Мариупол, за да посетят офис на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа и още няколко населени места.

Украйна


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • украински селяндури
  Отговор
  1 17:57  04.01.18
  Ай ся, лошото време......
 • Kcaniba
  Отговор
  2 07:45  05.01.18
  Много е лошо времето за всички обикновен хорица в Usраина

Напиши коментар:


Публикувай