4 Януари, 2018 17:52 954 1

Тръмп се радва за преговорите между двете Кореи

  • доналд тръмп-
  • преговори-
  • южна корея

Президентът на САЩ се надява на добри резултати от разговорите

Тръмп се радва за преговорите между двете Кореи - 1
Снимка: БТА/AP

Доналд Тръмп одобри възобновяването на преговорите между КНДР и Южна Корея, съобщи „Индипендънт“.

Очаква се двете страни да проведат преговори на високо ниво през следващата седмица. Те ще обсъдят изпращането на делегация от Пхенян за Зимните олимпийски игри, които ще се проведат в Южна Корея.

„Има ли някой, който да смята, че подобни преговори щяха да се случат, ако аз не бях твърд и готов да застана с обща сила пред Северна Корея. Това е факт. Тези разговори са нещо хубаво“, заяви Тръмп в Twitter.

В същото време Тръмп се е съгласил с предложението на президента на Южна Корея Мун Джен-ин, военните учения между двете страни в региона да бъдат прекратени, докато траят игрите. Това ще бъде предадено на делегацията на Северна Корея по време на преговорите.

Президентът на САЩ е изразил надежда на преговорите да бъде постигнат напредък по въпроса. По-рано от Пхенян изразиха готовност за сближаване на позициите. Президентът на Южна Корея е известен с желанието си за мирни отношения между двете страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    2 4 Отговор
    Еми ако не се меси може и да се разберат