1 449 1

Тигър разкъса служителка в плантация

Фатален инцидент в Индонезия

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Суматрански тигър разкъса служителка в плантация за палмово олио в Индонезия, съобщи „Дейли мейл“, позовавайки се на информация на местните служби.

30-годишната Джумиатик е била открита мъртва в плантацията, намираща се в индонезийската провинция Риау. Полицията обяви, че е имала ужасяващи ухапвания по врата и краката.

Жертвата, която е събирала данни за вредителите заедно с две свои колежи, е била подгонена от тигъра. Жените се покатерили по дърветата, но животното успяло да захапе едната жена и да я повлече надолу.

Началникът на местната полиция заяви, че борбата продължила 15 минути, но накрая жената получила фатални рани по врата си. През последните години в Индонезия бяха регистрирани няколко смъртни случая на хора, нападнати от тигри.

Те идват вследствие на обезлесяването, при което се освобождават нови терени за палмовите плантации. При изсичането на горите се губи естественият хабитат на тигрите и те попадат в по-чести контакти с хората.

Индонезия


Още по темата

 • Умря последният бял тигър в зоопарк

  Умря последният бял тигър в зоопарк

  Последният бял тигър в зоопарка в Синсинати си отиде от този свят, съобщи АP. От дирекцията на зоопарка поясниха, че тигрицата Попси бе ...
  22.06.2018
  2 860
  5

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 12 маймуни
  Отговор
  1 13:41  05.01.18
  ТРЯБВАЛО ДА ГИ ХВАНЕ ТРИТЕ

Напиши коментар:


Публикувай