2 412 18

Румънски медии: Българи искат при нас!

Румънските медии са изненадани

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Медиите в северната ни съседка Румъния с изненада пишат за инициатива за присъединяване на три български области към страната. Четвъртата власт обърна внимание на желанието на три области в Северозападна България да има допитване за получаване на автономия в рамките на България или обединение с Румъния.

Видин, Враца и Монтана са недоволни от ширещата се корупция в областта и искат да вземат в свои ръце бъдещето си. Румънските медии написаха, че „Българи искат в Румъния!“, определяйки информация като „изненадваща“.

Телевизия Диджи 24 я определя като „отзвук на борбата с корупцията в България“. Телевизия Бе1 определя ситуацията като „безпрецедентна". Вестник „Евениментул зилей“ смята инициативата за „изключително сериозна". Информационният сайт „Щир пе сурсе" пише за „неочакван референдум в България".

Инициаторът на сепаратисткото движение Борис Каменов заяви, че ще представи на Румъния предложение за присъединяване, след като регионът получи независимост. Запитан дали трите български области ще станат като Барселона, Каменов отговорил, че Северозападна България има нужда от „мъж като Пучдемон" - прокуденият премиер на Каталуния и организатор на референдума за независимост на испанския регион.

Румъния


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Bossman
  Отговор
  1 10:37  05.01.18
  Само човек който не знае историята на страната си може да говори такива неща.Едно време такива като този Борис Каменов чукаха камъни по кариерите или просто ги пращаха по затворите.Той заслужава това.
 • Стойне
  Отговор
  2 10:46  05.01.18
  Вярно мизерията в северозапада е голяма,но да предаваш родината си?Ке го гръмнем!

  Коментиран от #18

 • Bill
  Отговор
  3 10:54  05.01.18
  "Едно време такива като този Борис Каменов чукаха камъни по кариерите или просто ги пращаха по затворите.Той заслужава това." Що? на хората им е дошло до гуша от крадливостта и некомпетентността на т.нар. български управници. Хората виждат как се проваля техния живот и този на децата им. Виждат как човешката измет е на върха. Следващите, които ще поискат отделяне са турците. А тях никой не може да ги спре.
 • Олигарха
  Отговор
  4 10:54  05.01.18
  Мизерията в България не е случайна, тя се дължи основно на материала в нея. Съответно ситуацията в северозапада съвсем не е случайна също, там материала е един от най-лошите у нас и затова ситуацията е такава.Като казвам лош материал имам предвид не само крадци и мошенници ами и хора, които си траят, страхливите, неграмотните, мързеливите и всички довели с действията си или бездействията до настоящата ситуация. Един кадърен и свестен човек първо няма да избяга от родината си, после няма да търпи Тиква да го управлява, трето няма да търпи да го крадат очевадно, а ще излезе да протестира и да наложи собственото си мнение до момента, когато крадците и мошенниците се огънат. Примери в световната история бол... малкото положително от членството ни в ЕС е, че точно от протести има голям смисъл защото от Брюксел веднага ще натиснат местно правителство срещу, което има недоволство. Та така. Няма нищо случайно в мизерията и страданията ни!

 • Анонимен
  Отговор
  5 10:57  05.01.18
  Поредният предател продал се за жълти стотинки.
 • Голям прос
  Отговор
  6 11:07  05.01.18
  Правителството е виновно. Да не се заблуждават и да не заблуждават и нас. Можеше да не крадат толкова, а да създадат някое и друго работно място. Оправиха циганите с това саниране, качеството сами го виждате Държавата е мащеха за българите, не ги наричайте предатели, макар, че такова решение не ми харесва. Не е нужно да бягат в Румъния, достатъчно е да блокират функцията на държавата. Само протести от всички, всеобща стачка
 • Хъш
  Отговор
  7 11:45  05.01.18
  България под българско робство!
 • 8 12:08  05.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Истината винаги боли
  Отговор
  9 12:33  05.01.18
  Да се стегнат да си изчистят къщичката,чуждата къща си е чужда,има хубави работи,но има и много лоши също.Фантазията им е бедна,какво има в мазето,или в клозета на двора!!?!
 • Бате Борисов
  Отговор
  10 12:40  05.01.18
  Най-вероятно този човек доста е работил эа странта си и му е писнало други да се облагането за негова сметка,както е с всички свестни хора в БГ. Едва ли говори сериозно,но това покаэва докъде сме позволили да стигнат нещата. Писна ми от тия в северна България.Само се оплакват.Да вземат да свършат нещо,да натиснат и държавата.Те само пият по селата и нещат да работят и да си търсят правата,а после друг им е виновен.Отиват в София и там създават същата култура-скатаване,подлотсти и измами.И всичко това е гарнирано със самосъжаление.
 • 11 12:53  05.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Истината винаги боли
  Отговор
  12 13:07  05.01.18
  Да вземат да започнат от Федосиева-паша,само от нея ще изкарат сума ти си пари за ремонт на къщичката,после и Миков паша,не е за изтъркване и ТОЙ????
 • Различен
  Отговор
  13 13:12  05.01.18
  Цяла Северна България, трябва да се отдели, като самостоятелна държава, а не към Румъния! Не може в Южна инвестициите да са 20 пъти по големи от Севера. За няма и десет години, Северна България ще стане по-добре от южна! И е крайно време друга столица да има България! За 130 години, единственото, което доказаха софиянци е, че са некадърници и не могат да управляват, а мотото им:"Не сакам на мен да ми е добре, а сакам на Вуте да му е зле", е пагубно за България! Мой коментар под друга статия!
 • 11коко
  Отговор
  14 13:18  05.01.18
  Няколко авитостроителни фирми направиха проучвания за строеж на нови заводи във Видин и региона. Оказа се че там няма работна ръка за каквато и да било промишленост. Сома старци и цигани.

 • ТРЪМП
  Отговор
  15 14:17  05.01.18
  По добре да се присъединят към едноимения щат Монтана САЩ.
 • видин
  Отговор
  16 15:15  05.01.18
  Наливат се много пари в организации на етническите румънци - AVE например. Безплатно следване в Румъния за всеки, който се посочи за етнически румънец. Ремонт на църкви с пари от Румъния и пари за попове да проповядват на румънски. Ама като България не си е на мястото.
 • хаха
  Отговор
  17 17:06  05.01.18
  северозапада е най-бедния регион, защото там освен да слушат миле китич и да пият ракия, друго не могат. за два лева работа не могат да свършат, а иначе имат големи претенции.
 • ГОСТ
  Отговор
  18 17:54  06.01.18

  До коментар #2 от "Стойне":

  не е предателство може да зарежеш любимата си 3 буквена марка кола и да си вземеш японска че е по здрава живота е един не е нужно да теглиш цял живот

Напиши коментар:


Публикувай