Last news in Fakti

5 Януари, 2018 13:05 1 810 6

Техеран: Зад всичко стои ЦРУ

  • иран-
  • цру-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • мохамад джафар монтазери

Иранският генерален прокурор нарече служител на ЦРУ "главен дизайнер" на протестите, които разтърсиха страната

Техеран: Зад всичко стои ЦРУ - 1
Снимки: БТА/АР

Иранският генерален прокурор Мохамад Джафар Монтазери нарече служител на ЦРУ "главен дизайнер" на протестите, които разтърсиха страната, предаде Reuters. Правителството на президента на САЩ Доналд Тръмп отрече да има нещо общо с протестите, а разузнавателната агенция отказа коментар.

Изявлението на Монтазери беше цитирано от държавната новинарска агенция ИРНА. Главният прокурор заяви, че ЦРУ извършва операция с подкрепата на Израел и Саудитска Арабия. Според него американската разузнавателна служба има за цел да превърне протестите във въоръжен бунт към средата на февруари, когато е годишнината от Ислямската революция през 1979 година.

Високопоставен служител на правителството на Тръмп отрече САЩ да имат нещо общо с подклаждане на размириците в Иран. Вашингтон не е очаквал това да се случи, заяви той и добави, че "протестите са възникнали изцяло спонтанно".

Иранският вътрешен министър Абдолреза Рахмани Фазли заяви, че в седмицата на протести са участвали най-много 42 000 души. Данните се базират на точни статистики, с които разполагаме, увери Фазли.

Техеран: Зад всичко стои ЦРУ

Той добави, че продължаването на протестите вече седмица се дължи на въздържаността, толерантността и снизходителността на правителството, но не уточни какво има предвид.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да бъде смърт

    13 7 Отговор
    Смърт на саш
  • 2 Георги Мишев

    19 2 Отговор
    " Той добави, че продължаването на протестите вече седмица се дължи на въздържаността, толерантността и снизходителността на правителството, но не уточни какво има предвид."

    Има предвид, че са оставили всички соросоиди и агенти на мосад и цру да се разкрият хуубавичко, за да могат да ги преброят, приберат, осветят и неутрализират.
  • 3 Бесен Язовец

    17 2 Отговор
    В Иран сценария Сирия и Либия никога няма да се повтори.Иран е подготвен а и Русия вече няма да си прави пас! Това беше влиянието на САЩ в Б.Изток приключи
  • 4 Azazel

    3 12 Отговор
    Aма, разбира се, винаги ЦРУ/Сорос/евреите/илюминатите/световният империализъм/ са виновни, не местното корумпирано правителство, нищо, че протестите са точно срещу местното корумпирано правителство. И там така, и тук, и навсякъде политиците са света вода ненапита, но зли митологични създания организиратпротести срещу тях....

    Коментиран от #5

  • 5 Снежанка

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Azazel":

    А не бе, виновна е Русия, Путин, белите мечки и дядо Мраз!
  • 6 факт

    1 0 Отговор
    а протестиращите в америка вкараха взатвора