671 1

Македония ратифицира договора с България на 15 януари

Договорът бе подписан през месец август 2017 година

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Денис Джамбазов

Договорът за приятелство и добросъседство между Република Македония и България, който бе подписан от двамата премиери - Зоран Заев и Бойко Борисов на 1 август миналата година, ще бъде ратифициран на 15 януари.

Ратификацията на договора е сред основните точки в дневния ред на Парламента в Скопие за тази дата. В края на миналата година той бе одобрен от парламентарните комисии, съобщи БНТ.

На 15-ти януари пред депутатите от парламентарната комисия по европейските въпроси в македонското Народно събрание българското посолство в Скопие ще представи приоритетите на българското председателство на Европейския съюз.

Република Македония


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Кафа
    Отговор
    1 18:01  05.01.18
    То не бяха "преговори" за едното "нормално добросъседство и братска добронамереност", не бе чакане за подписи и за ратификации, не бе чудо ! Известна доза срам и покаяние на Скопските сърбомани в случая не е никак излишна ! Ако не бяха техните дългогодишни исторически манипулации, провокации и мегаломански "Коминтерновско-македонистки" конституционни формулировки за "Велика Македонска Нация" на едвам пръкналата се от потомци на довчерашни македонски българи нова Балканска държавица, то досега тя отдавна да беше влязла в Европейското семейство.

Напиши коментар:


Публикувай