1 360 7

Терористи на „Ислямска държава“ се крият в Европа

Джихадистите са готови да действа по заповед

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Терористи на „Ислямска държава“ се крият на Стария континент, твърди белгийският джихадист Тарик Джадаун, задържан в Ирак, предадоха белгийските медии. Джихадистът е дал интервю за белгийска телевизия от иракски затвор, където очаква смъртна присъда.

Боецът на групировката е изразил готовност да съдейства на белгийските власти по разследването на терористичните мрежи, ако помогнат да не бъде осъден на смърт. Белгийският премиер Шарл Мишел отказа преговори с него или други военнопрестъпници, добавяйки, че за тях няма място повече в страната.

Миналата година джихадистката групировка обяви Джадаун за мъртъв и тези сведения бяха потвърдени от семейството на терориста. Месец по-късно бе изяснено, че той е пленен в Мосул и е бил подложен на разпити от силите на САЩ. Установено е, че Джадаун е обучавал деца за джихадисти и е поел отговорност за атентатите в Брюксел през 2016 година.

По-късно Джадаун отправи видеопослание със заплахи към Белгия, в които заяви, че страната ще бъде разрушена и гражданите й никога повече няма да спят спокойно. Тогава той посочи, че негови братя са по целия свят, готови да действат по заповед. Джадаун иска да се върне в Белгия при семейството си и да се извини на пострадалите от атентатите в Брюксел и Париж. Той предлага да разясни „защо са се случили някои неща".

Ирак


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Stefko 88
  Отговор
  1 17:14  05.01.18
  Да бе ! Не мое бъде!
 • Доктор З
  Отговор
  2 17:17  05.01.18
  И какво, да вкараме Маккейн и Обама в затвора че са ги създали ли ? Те ги създават ние ги ловиме ?
 • Гостът
  Отговор
  3 19:06  05.01.18
  Който ги пусна в Европа е най големият терорист.Трябва да бъдат осъдени.За съжаление продължават да вземат съдбоносни решения за бъдещето на Европа.
 • факт
  Отговор
  4 16:16  07.01.18
  А ЙДЕ БЕ
 • соросоидни кърлежи
  Отговор
  5 09:51  08.01.18
  По многобройни искания на зрителите на читатели на немски медии ,госпожа Меркел била принудена да ги покани тези свинеподобни терористи в Германия
 • Циганина
  Отговор
  6 19:55  25.01.18
  Цялата бъркотия на изтока и на запада ,, създават Американците и Израелците (евреите)
 • чалма тв
  Отговор
  7 22:30  25.01.18
  така става ,когато каните свине от идил-миндил у дома...те не си крият, ви ги посрещнахте с цветя и бисквити, а те убиват вашите деца..

Напиши коментар:


Публикувай