5 Януари, 2018 20:15 3 158 20

Турция е уморена от преговорите с ЕС

  • турция-
  • ес-
  • франция

Ердоган и Макрон обсъдиха преговорите за членство

Турция е уморена от преговорите с ЕС - 1
Снимка: БТА/AP

Турция е уморена от дългите преговори за членство в ЕС. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган, цитиран от агенция „Анадола“.

В момента Ердоган е на официално посещение във Франция. Там той проведе разговори с френския президент Еманюел Макрон.

„Турция от 54 години се опитва да спечели доверието на ЕС. Ние наистина сме уморени от тези преговори. Може би ще трябва да направим стъпка в тази посока. Нямам как вечно да чакаме да влезем в ЕС“, заяви Ердоган.

Макрон заяви, че би било лицемерие от страна на ЕС, ако заблуждава Турция, че могат да бъдат отворени още глави по присъединителния процес.

"ЕС трябва да е отговорен по този въпрос и да не залъгва Анкара в преговорите. Все пак ние можем да предложим на Турция партньорство, вместо членство“, заяви Макрон.

Ердоган разкритикува ЕС за липсата на помощ относно приема на бежанци в страна. С Макрон се съгласиха, че могат да си сътрудничат в сферата на борбата с тероризма.

Двете страни ще търсят сътрудничество и за решаването на въпроса със Сирия и други международни теми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    7 5 Отговор
    Я защо се спестява истината, че бай Реджеб е бил категоричен, че в Сирия трябва да се проведат избори без участието на касапина Асад. Май антиевропейското говорене е пою-важно.
  • 2 Европеец

    11 15 Отговор
    Като са уморени да си почиват.И без това фесове и шалвари в Европа има достатъчно.
  • 3 Мюмюн

    6 12 Отговор
    Турция никога не трябва да бъде допусната в ЕС. Мюсюлмани и християни нямат нищо общо и не могат да живеят заедно.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Камагра

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мюмюн":

    То и у нас християни, материал и цигани немаме общо пък бълваме материал и цигани в промишлени количества
  • 5 Tr.tc

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Мюмюн":

    Абе тоя път няма да успея да се въздържа:::да та е...ба и идйота, бил ми мюмин...

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хасан

    7 3 Отговор
    Идете на Златния рог ,Желязната църква за да видите какво е толерантност, какво е комшулук, какво е уважение!!!! ...но уви вари го печи ,печи го..тъмен балкански субект!

    Коментиран от #18

  • 8 Актьор МАНАФ

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "Tr.tc":

    Турция никога няма да влезе в ЕС ,всички виждат че това племе се е капсулирало в 13 век, спрете да спекулирате с тая тема, тя е обречена да се свие в мала азия. На турците им харесват неприемливи неща за европейците .Европа лъже наистина турците ,докато се справи с бежанците. След тава ще им кажат направо много си мечтаехте. Русия също ще ги отреже, техните два свята също са несъвместими просто засега руснаците имат лична изгода от тях .Руснаците винаги са ненавиждали турците и един ден ,както беше казал Брежнев, ще ги натикат в родната им мала Азия.

    Коментиран от #9

  • 9 Хасан

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "Актьор МАНАФ":

    Конете не умират за това че на кучетата им се яде конско месо!....Ненавистта,злобата,отчаянието ще погуби българина

    Коментиран от #10

  • 10 Актьор МАНАФ

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Истината боли ,това че се представяш с няколко имена за да покажеш че сте много ,няма да промени представата на нормалните хора, че сте образовани и хуманни същества.
  • 11 Хасан

    3 2 Отговор
    Аз си пиша само под един ник но от време на време някой пише провокации от мое !...В Турция 10% процента са високо образовани ,останалите не са ! В България 10% са необразовани а останалите са високо образовани...и общото е че и в двете страни управляващите са от тия 10%!!!!

    Коментиран от #12

  • 12 Актьор МАНАФ

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    99 % От турчолята в България са необразовани. Български не знаят и с турският не са много наясно ,тия твои глупости ги приказвай на някой друг. Иди в анадола живеят в землянки. Турция няма нищо общо с лъскавите неща от тъпите им филми, с тях мислят че ще заблудят Европейците, че да ги допуснат по лесно до себе си.

    Коментиран от #15

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 гражданин

    4 1 Отговор
    ИСКРЕНО БЛАГОДАРЯ НА ТУРЦИЯ И ТУРСКИЯ НАРОД ЗА ТОВА,ЧЕ НИ РЕМОНТИРАХА ЦЪРКВАТА !!!!!!
  • 15 Хасан

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Актьор МАНАФ":

    99 процента от турците са необразовани но тоя 1 процент от турците ти управляват и политиката и икономиката!...

    Коментиран от #19, #20

  • 16 За клоуна-зарзаватчия

    1 2 Отговор
    Искам да те питам, като си толкова "високообразован" колко езика владееш? Пресконференцията на Макрон и Ердоган аз лично я гледах пряко, без българското преиначаване на нещата! И искам да ти кажа, че няма ама абсолютно нищо общо по смисъл, който някои "журналисти" предават използвайки отделно взети фрази и то преиначени!
    В землянки живее съзнанието ти, на което тесногръдието пречи да вижда неудобни истини, ако към това се прибави и "високото" ти "образование" се получава това, което се е получило от теб!
    Послеслов:
    Турската дума "манаф" в превод на български означава продавач на плодове и зеленчуци. Питай чичо Гугъл, ако не ми вярваш!

    Коментиран от #17

  • 17 Мюмюн

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "За клоуна-зарзаватчия":

    Нищо не става от турците. Повечето от тях са необразовани и както някой тук каза като изключим големите им градове живеят в землянки и още са на развитие 13-ти век. Ататюрк се опита да ги цивилизова и да ги направи светска държава, но уви турците не искат това и се връщат назад в развитието си. Явно искат шериат. Иначе се напъват за Европа. Каква Европа те не са и за Азия, а в Европа искат. И да прави визити този все тая няма да бъдат приети, защото е повече от ясно, че тези не могат да живеят като цивилизовани хора. Пример в Германия живеят в отделна общност, отделни квартали, говорят на турски, немски не знаят - Е как тогава да се впишат в нормалния европейски живот? Странни същества са това турците хем искат да отидат в Европа на хубавото и уредено място хем пък не искат да живеят по европейските правила и да спазват европейските норми и се опитват да налагат своя начин на живот и своите разбирания и правила за него. Тогава, какво търсят в Европа? Отговора е, че те не искат да се цивилизоват, а искат да си наложат изостаналия начин на живот. Такива не ни трябват в Европа и за това трябва да бъдат изгонени и върнати в техните държави.
  • 18 чуш бре

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    Батак помниш ли го! Малко да видите чалъм и пак ще ни изколите! Колкото кашиците бяха толерантни с танкистите, толкова и вие сте"толерантни".
  • 19 как как

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    Още малко ще кажеш че ако не сте Вие да въртите политиката и икономията, държавата ще рухне! Ми давай бе другар, вдигнете се вси, кажете че сте обидени от нас и си идете долу, да рухне държавата, па се върнете после кат измрем и я вземете!
  • 20 Помним

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    Смятай колко сме некадурни тогаз, щом вие въртите всичко! Бракуваните, тези които не ги пусна Мама на границата да се прберът у дома, днес пак вдигат глава искайки да докажат че не са! Бая са те объркали кашиците, колко години откак си се уволнил, обаче кусура още ти стои!
Новини по държави: