2 509 0

Студ ли? В Австралия измериха 47 градуса

Топло...

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Докато Съединените американски щати и Канада мръзнат, в Австралия се наслаждават на топлото време. В много точки на страната температурите са по-високи от средните за това време на годината, а в град Сидни измериха най-високата температура от близо 80 години насам.

Термометрите показаха 47.3 градуса по Целзий, съобщи Би Би Си. Измерените градуси са най-високите в града от 1939 година насам. Преди осем десетилетия в Сидни са били отчетени 47.9 градуса.

Австралийската метеорологична служба потвърди рекорда. Жегата повлия на няколко спортни срещи по тенис и крикет, които бяха отменени заради риск за здравето.

В австралийския щат Виктория пък имаше няколко пожара. Само между декември 2016 година и февруари 2017 година в Австралия са били отбелязани над двеста температурни рекорда. Експертите посочват, че това се дължи на климатичните промени.

Властите в Съединените американски щати предупредиха, че човек може да измръзне само за 10 минути на открито. Лошото време в Северна Америка предизвика транспортен хаос, а много домакинства останаха без ток.

Австралия


Още по темата

 • Жега! Рекордни температури в Рим и Палермо

  Жега! Рекордни температури в Рим и Палермо

  Температурите в италианската столица Рим достигнаха нива, невиждани за последните 40 години за това време на годината, предаде агенция АНСА. Рекордни ...
  9.01.2018
  1 787
  0
 • Ледено време! Студ и в Азия

  Ледено време! Студ и в Азия

  Студове изместиха обичайните субтропични температури в Бангладеш и термометрите там показват рекордно ниски стойности. Живакът падна до 2,6 градуса ...
  8.01.2018
  1 531
  3
 • Ето това е студ! Отчетоха -67 градуса

  Ето това е студ! Отчетоха -67 градуса

  Температурите в североизточните части на Съединените американски нива достигнаха опасно ниски нива. Много градове и населени места са в мразовит ...
  6.01.2018
  25 391
  41

Напиши коментар:


Публикувай