Last news in Fakti

8 Януари, 2018 13:28 1 492 2

И националистите застанаха зад Ердоган

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • избори-
  • девлет бахчели

Девлет Бахчели изненадващо обяви, че партията му ще подкрепи президента на изборите през 2019 година

И националистите застанаха зад Ердоган - 1
Снимки: БТА/АР

Лидерът на турските националисти Девлет Бахчели обяви, че неговата Партия на националистическото действие (ПНД) няма да издига свой кандидат за изборите през 2019 г., а ще подкрепи сегашния държавен глава Реджеп Ердоган, предаде частната НТВ.

Бахчели посочи, че засега не са водени разговори с Ердоган за възможен предизборен съюз.
"ПНД няма да издига кандидат. Председателят на ПНД няма да бъде кандидат за президент", заяви лидерът на националистите, като добави, че партията му ще подкрепи Ердоган на вота.

ПНД оказа подкрепа на президента и на референдума през април м.г. по серия конституционни промени, включително за преминаване към президентска система на управление в Турция.

И националистите застанаха зад Ердоган

Ердоган наскоро даде сигнал за възможна промяна на законодателството, за да може да се формират предизборни коалиции. Съгласно сегашното турско законодателство не е разрешено на политическите партии да създават подобни съюзи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ММ ДАААААА

    4 0 Отговор
    Този държи твърдо юздите, но е хитрец. Ако някой не го забелязва значи , значи не разбира от тактика политическа. Казах ви че е умен и хитър турчин . Мога да му завиждам само.
    Бих искал и ние да си имаме такъв лидер .
Новини по държави: