1 077 8

Орбан: Бежанците са завоеватели

Унгарският премиер скочи на мигрантите, които идват в Европа по икономически причини

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Унгарският премиер Виктор Орбан нарече завоеватели онези бежанци, които пристигат в ЕС в търсене на по-благополучен живот, предаде ТАСС, като се позова на интервю, дадено от политика на германския в. Bild.

Запитан защо Унгария не желае да приема кандидати за убежище, Орбан казва: "Ние не гледаме на тези хора като на мюсюлмански бежанци. Гледаме на тях като на мюсюлмански завоеватели. За да се озове в Унгария, човек, примерно от Сирия, трябва да преодолее територията на четири страни, които, дори да не са толкова богати като Германия, все пак са стабилни, тоест там те вече не трябва да се страхуват за живота си".

"Дори само това е потвърждение, че те мигрират по икономически причини в търсене на по-добър живот", добавя политикът.

Орбан заявява, че страната му трябва да има правото сама да решава кой ще живее на нейна територия. Той изразява опасения, че прекомерният брой мигранти от мюсюлмански страни може да предизвика появата на т. нар. успоредни общества.

"Християнското и мюсюлманското общество не може никога да бъдат обединени", обяснява той. Идеите на мултикултурализма според него "са илюзия".

Орбан заявява, че Унгария допринася за уреждане на миграционната криза, действайки като защита на външната граница на ЕС със Сърбия. "Това ни струва един милиард евро от 2015 г. насам, а Брюксел не ни е платил нито цент", отбелязва той.

Унгария


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ТАСС (гост)
  Отговор
  1 13:53  08.01.18
  Браво на Орбан. Човек който може .
 • Kcaniba (гост)
  Отговор
  2 13:57  08.01.18
  Факт!!!
 • Истината (гост)
  Отговор
  3 14:06  08.01.18
  Да 100% прав..
 • 4 16:28  08.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • КАСАПИНА (гост)
  Отговор
  5 16:29  08.01.18
  Просто няма нужда от коментар ,не мога да добавя нищо,кратко точно и ясно.И още евролидери са на същото мнение- бежанците да бъдат върнати там откъдето са дошли.
 • Различен (гост)
  Отговор
  6 18:13  08.01.18
  Кога и ние ще имаме такъв премиер??
  Ех мечти, мечти!!!!!!
 • ГРАНИЧАРЧЕ (гост)
  Отговор
  7 17:52  16.01.18
  Евала на Орбан.Единственият лидер в Европа който държи за народа си,говори истината за бежанците и най важното КАЗВА ГО БЕЗ ДА СЕ ПРИТЕСНЯВА И СЪОБРАЗЯВА С ПРОДАЖНИЦИТЕ НА ЕВРОПА.
  А сега кажете пак че управляваната от бабичката нация е най-великата в Европа.Останали са само мишки и мюсулмани в бабишкерината държава.
 • соросоидни кърлежи (гост)
  Отговор
  8 08:02  21.01.18
  Орбан мрази алахакбаровци, и има защо. Такива ислямисти от години живеят в Европа и да днес никой от тях не е интегрирал, напротив от тези среди излизат терористи,трябва ли на Орбан да приеме тези просяци, мързеливи орди.А сорос го гонят от всички нормални държави...

Напиши коментар:


Публикувай