8 Януари, 2018 20:00 2 608 16

Турската армия го закъса за персонал

  • нуреттин джаникли-
  • турция-
  • армия-
  • офицер-
  • преврат

Въоръжените сили на южната ни съседка спешно търсят да назначат близо 10 000 офицери и подофицери

Турската армия го закъса за персонал - 1
Снимка: БТА/АР

Министърът на националната отбрана на Турция Нуреттин Джаникли ще назначи близо 10 000 офицери и подофицери, за да покрие спешната необходимост от кадри на местните въоръжени сили, съобщава частната НТВ.

Назначени ще бъдат общо 9753-ма офицери и подофицери, съобщи Джаникли в изявление.

Министърът уточни, че новите назначения се налагат, за да може през 2018 г. да бъде покрита "от външни източници спешната нужда" на турските въоръжени сили.

В сухопътните сили ще бъдат назначени 2427 офицери и 2657 подофицери, във ВМС - 693 офицери и 836 подофицери, във ВВС - 341 офицери и 1899 подофицери, в специалните сили - 300 офицери и 600 подофицери.

Заявленията за кандидатстване ще започнат да се подават от утре, а изпитът за определяне на кандидати ще бъде на 18 март, уточнява НТВ.

В чистките, които последваха опита за преврат на 15 юли 2016 г., бяха уволнени около 110 000 държавни служители, включително голям брой военнослужещи, а над 50 хиляди бяха арестувани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    13 9 Отговор
    Нашата русофилня да се записват там като доброволци - трудоваци, нали сега турчулята са дослук с любимата им Рашка, хем ще им помогнат да построят турския поток, на пук на Бойко.

    Коментиран от #4

  • 2 чалма тв

    8 10 Отговор
    Спешно ще приемат и летци, опит не е задължителен.
  • 3 запасняка

    4 4 Отговор
    Баце нали беше в турско пак не поздрави ли техния аскер с -Марха ба аскер ?Не съм чул и видял турски големци при посещение тук да ни поздравят войската със Здравейте войници не съм ни чул ни видял !!!!!!
  • 4 Гост

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Нашите русофили няма кой да ги вземе в армията си.
    Никой не обича продажници!
  • 5 ЗАКЪСАЛ

    8 0 Отговор
    Колко плащат ? Веднага заминавам
    Бизнеса сибе бизнес.
  • 6 Голям прос

    5 6 Отговор
    Да не бяхте го арестували. А за борсука бесен - харесваме Русия, но не харесваме Турция. Така че, не ни пращай там. Няма да ти се сбъдне пожеланието.

    Коментиран от #9

  • 7 Барчо

    15 0 Отговор
    Колкото и да не харесвам Турция и Ердоган, не мога да не му призная успехите и в икономиката и пътят, който е поел за независимост от УСАта. Ако краварите не бяха устроили свалянето му, сигурно нямаше да е толкова краен. Но за да успееш е необходимо да си жесток и безкомпромисен. Същите, които сега го плюят, че са му благодарни след време, че се е разкарал от американците за които няма нищо свято, освен паричните знаци. За тях нито приятелите са ценни, нито договорите се изпълняват. За какво са ти врагове, ако имаш такъв приятел?
  • 8 Бойко

    7 0 Отговор
    Имаме много хасани-подарък за турската армия!:):);)
  • 9 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Голям прос":

    Как няма да се сбъдне?
    Виж следващия коментар на другаря ти. Той вече е стегнал раницата. Жалко,че няма да го вземат....
  • 10 Made in Bulgaria

    7 0 Отговор
    Хасане, виж ти нали винаги си в + за интересите на тази държава може да те вземат прати CV
  • 11 Хасан

    2 4 Отговор
    Искат еничери...айде има ли желаещи ..като едно време....
  • 12 Бай Тошо

    2 2 Отговор
    Има,Асане,има. Половината Кърджали и Разград. Хайде пак на екскурзия. Този път не се връщай.
  • 13 Хасан

    4 3 Отговор
    Аз чакам за воената база която ще направят при нас в Разград..
  • 14 Койчо

    1 1 Отговор
    Турция има всякакъв вид въоръжение ,от подводници, през стотици кораби ,самолети, въртолети, до крилати и вече далекобойни квазибалистични ракети. Имат над 600 хил. армия.Военният им бюджет е десетки милиарди долара гидишно. Сякаш се готвят за тотална война във всички посоки, та да ревизират Лозанския договор от 1923 год. и да усъществят програмата си наречена ,,2023''. Каква ли е тя !?! Сигурно това ,ще е Австралия или северния полюс, сигурно с тях граничат и искат да ги завладеят мирно,че да ,,гарантират'' сигурността на християнските им църкви. Ами като,,братска'' държава можем да им помогнем. Имаме си въоръжение и армия в излишък. Вече поне две години ,повече от 50% от раждащите се деца в България са роми. Средната възраст при тях е много по- малка от българите, и голямата част турчеят и се пишат турци при преброяеанията. Има статистика , че турците в България били 8%, а ромите били двойно по- малко. Ами Турция си има огромна, млада , невъоръжена армия от роми тук на място. Да им помогнем да се справят с недостига, тъкмо ще си останат тук на място, да ни охраняват и да ни ,,гарантират,,сигурността на църквите, села от кражби и т. н. Само това ни липсва и трябва да го направим.
  • 15 Патриот

    0 0 Отговор
    Едно време изселниците се връщаха тук да си карат казармата да им е по-леко.
    Едва ли сега ще тръгнат да се записват. Какво им липсва тук - помощи от Българи, помощи от Турция, имам си имунитет срещу правосъдие.
    А ние какво имаме - БОЛ генерали.
    Добре, че нямаме такива проблеми като на турсакта армия.
  • 16 Гюлен

    0 0 Отговор
    Запишете се, братя във въоръжените сили, за да ви съдят след време и пратят в затвора.
Новини по държави: