2 361 0

Промениха граница заради обезглавен труп

Промяна заради юридически хаос

Промениха граница заради обезглавен труп
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Холандия и Белгия мирно промениха националните си граници, като размениха голям участък земя. Това се случи, след като преди четири години на границата бе открито обезглавено тяло. Случаят предизвика юридически хаос. Холандските власти нямаха право да разследват случая, тъй като по документи това беше белгийска територия, уточнява в. "Индипендънт".

Преди границата между двете държави се определяше по дъното на река Мьоз - на изток от белгийския град Визе и на запад от холандското село Ейсден. През годините коритото на реката бе променяно за нуждите на корабоплаването. В резултат територия, която се намира под юрисдикцията на Белгия, се оказа от холандската страна на реката, съобщи Нова телевизия.

С времето районът си спечели репутацията на място, на което царят хаос и беззаконие. Белгийските власти, под чиято юрисдикция беше районът, не успяваха да упражнят контрол по чисто географски причини. За да стигнат дотам, полицаите трябваше да се придвижват с лодки.

Белгия


Още по темата

 • Откраднаха камион, пълен с химикали

  Откраднаха камион, пълен с химикали

  Камион, превозващ 34 хил. тона химикали е бил откраднат в Белгия, съобщи „Дейли Мейл“. Камионът е бил откраднат в Зеделгем, намиращ се ...
  23.01.2018
  1 033
  8

Напиши коментар:


Публикувай