Last news in Fakti

8 Януари, 2018 16:03 3 781 0

Промениха граница заради обезглавен труп

  • холандия-
  • белгия-
  • граница-
  • труп-
  • промяна

Промяна заради юридически хаос

Промениха граница заради обезглавен труп - 1
Снимка: Shutterstock

Холандия и Белгия мирно промениха националните си граници, като размениха голям участък земя. Това се случи, след като преди четири години на границата бе открито обезглавено тяло. Случаят предизвика юридически хаос. Холандските власти нямаха право да разследват случая, тъй като по документи това беше белгийска територия, уточнява в. "Индипендънт".

Преди границата между двете държави се определяше по дъното на река Мьоз - на изток от белгийския град Визе и на запад от холандското село Ейсден. През годините коритото на реката бе променяно за нуждите на корабоплаването. В резултат територия, която се намира под юрисдикцията на Белгия, се оказа от холандската страна на реката, съобщи Нова телевизия.

С времето районът си спечели репутацията на място, на което царят хаос и беззаконие. Белгийските власти, под чиято юрисдикция беше районът, не успяваха да упражнят контрол по чисто географски причини. За да стигнат дотам, полицаите трябваше да се придвижват с лодки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: