Last news in Fakti

8 Януари, 2018 14:32 1 661 7

Димитър Цанчев: Готови сме за Председателството на ЕС

  • димитър цанчев-
  • ес-
  • председателство на ес

България пази външните граници на ЕС, макар да не е приета в Шенген

Очакванията са високи и вярвам, че ще отговорим по възможно най-добрия начин, отдавна се подготвяме.

Това заяви ръководителят на Постоянното представителство на България към ЕС в Брюксел посланик Димитър Цанчев. На среща с журналисти той представи приоритетите за Българското председателство на Съвета на ЕС.

Той открои приоритетите на председателството, включително по отношение на Западните Балкани, но отбеляза, че нашата страна не би искала да предизвиква нереалистични очаквания у държавите в региона.

Турция е важен партньор за ЕС и за България, най-голямата държава между ЕС и Близкия изток. Трябва да положим усилия за подобряване на отношенията, посочи Димитър Цанчев.

До края на януари посланикът очаква да бъдат изготвени насоките за преговорите за преходния период след напускането на Великобритания, а до март - за бъдещите отношения с Острова.

Европейските фондове са довели до видими промени в нашата страна. България пази външните граници на ЕС, макар да не е приета в Шенген. Страната има стабилен лев заради валутния борд, отбеляза българският посланик.

Той все пак намекна, че ако в Съвета има единодушие и се изпълнят условията от Минското споразумение, то София е готова да работи за подобряване на отношенията с Русия, включително с отпадане на санкциите.

За момента няма планирана визита на руския президент Владимир Путин в Русия. Той беше поканен от българския си колега Румен Радев да посети България по случай 110 години от Освобождението от турско робство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ......

    3 0 Отговор
    Ти па за к'во си готов бе, цър'ул? 'Щото аз не съм готов...а, важното е аз да съм готов:)
  • 2 Хахаха

    5 0 Отговор
    Сервитьорките и чистачките чакат
    Ку… вите също са готови
    Като пионерчета….
    Хахаха
  • 3 бесният язовец на оня с коня

    5 0 Отговор
    Е много сте готови!!! Убийство след убийство в държавата, а вие сте готови за председателството???!!!
  • 4 Ко разпраяш

    3 0 Отговор
    Има си хас, вие сте готови на всичко и за всичко. Защо ли ? Защото следващото правителство ще бере гайлето а правилата на играта са : ГАРГА НА ГАРГА ОКО НЕ ВАДИ. КОЙТО Е ВЛАСТ КАКВОТО СИ ИСКА , ТУЙ ПРАВИ. " След нас и потоп "! НАРОД, хора, държава, дълг , чест , отговорност, ДОБЛЕСТ, свян, хуманизъм, милосърдие. Ай стига бе. ПЕЕВСКИ - ПАПА, МАМА И Я - МАФИОТСКАЯ смея ! другото е Х - ня!
  • 5 МАФИЯТА Е ВЕЧНА

    4 0 Отговор
    Че то КОМУНИЗМА беше ЦВЕТЕ ПРЕД ТОЗИ БЕЗКРЪВЕ БАШИБОЗУК. ЕНИЧЕРИ МАЙКО, ЕНИЧЕРИ, СВОЯ РОД ЗАТРИВАТ. Столицата почете Ботев. Кой го е.ава Ботев па и ЛЕВСКИ - цървуланковците ! А еничарите и ЧОРБАДЖИИТЕ ? Така е било и тъй ще БЪДЕ. Вазов : нямаш ли си парици ТИ, ТИ си просто идване и какво ли още не ! Вазов.
  • 6 GAD

    4 0 Отговор
    Раздавайте бронежилетки и белезници с логото на ГЕРБ на гостите, така ще сме сигурни за тях, че няма да попаднат в заря или да се самоубият :D
  • 7 все едно кой

    0 0 Отговор
    Цанчев, намер ми 1 положителен коментар под статията!
    Заврете си скапания ЕС знаеш ли къде?
    Никой не ви иска, продажници, не го ли разбрахте? Скоро България няма да е част от потъващия кораб ЕС, ВЪН, ВЪН, ВЪН!!!
Новини по държави: