1 877 0

Потоп заплашва Париж

Улици във френската столица бяха затворени заради опасност от наводнение

Анатоли Стайков

Улици и тротоари в крайбрежната част на Париж бяха отцепени заради повишаващото се равнище на водата на река Сена и създалата се в резултат на това опасност от наводнение. Затворени бяха и кафенета, магазини и барове, предаде France 24.

Към днешния ден водите на Сена наближаваха равнище от 4 метра - все още далеч от измерените 6,1 метра през 2016 г. или 8,62 метра през 2010 г., но достатъчно за да накарат властите да издадат предупреждения към местните жители и стопански обекти.

Медии съобщиха, че през следващите дни равнището на реката може да се повиши още повече. Полицията потвърди, че парк, простиращ се на 1 км по протежение на двата бряга на Сена, ще бъде затворен за посещение.

Местните жители бяха посъветвани да премахнат от мазетата си всякакви ценни вещи поради опасността от наводнение, а местните власти поискаха от социалните служби да се погрижат по бреговете на реката да няма бездомни хора.

Продължава и издирването на служителка на полицията, изчезнала безследно по време на учения в Сена близо до катедралата Нотр Дам в петък. Засега не е ясно какво се е случило с нея.

Франция


Още по темата

 • Париж на ръба на потопа (СНИМКИ)

  Париж на ръба на потопа (СНИМКИ)

  Нивото на река Сена се повиши значително тази нощ в Париж, но не достигна историческия си рекорд, преди да започне бавно да спада, предаде France ...
  29.01.2018
  2 317
  2
 • Париж на ръба на воден апокалипсис

  Париж на ръба на воден апокалипсис

  Лувърът е с ограничен достъп поради покачващото се ниво на река Сена и приземната секция на музея с ислямско изкуство беше частично затворена, ...
  24.01.2018
  2 581
  4
 • "Елинор" затвори Айфеловата кула (СНИМКИ)

  "Елинор" затвори Айфеловата кула (СНИМКИ)

  Айфеловата кула беше спешно затворена за посетители заради силните ветрове, които връхлетяха френската столица, съобщи компанията, която е оператор ...
  3.01.2018
  972
  1

Напиши коментар:


Публикувай