9 Януари, 2018 11:32 4 133 43

Русия симулира мащабна война срещу НАТО

  • нато-
  • учения-
  • русия

Твърденията са на естонския генерал Рихо Терас

Естонски генерал заяви, че Русия е симулирала мащабна война срещу НАТО, съобщи Baltic Times.

Мнението е на генерала от естонските въоръжени сили Рихо Терас. Според него симулацията е станала по време на ученията „Запад-2017.“

„Искам това да е напълно ясно. С ученията „Запад -2017“ Русия симулираше пълномащабна военна атака срещу НАТО. Става въпрос за мащабна серия от маневри. Те не бяха насочени само срещу балтийските държави. Маневрите се разпростираха от Черно море до Балтийско море. Цялостният мащаб на ученията беше много по-голям от първоначално обявения“, заяви ген. Терас.

Още през декември източници на НАТО заявиха, че при ученията са били симулирани маневри за атака срещу Балтийските републики.

Твърдеше се, че е била тренирана и шокова атака срещу западните страни от НАТО. Става въпрос основно за Германия и Холандия. Появиха се данни и за тренирани атаки срещу страни като Полша, Норвегия,. Финландия и Швеция.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също потвърди, че мащабът на ученията е бил по-голям от първоначално обявения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    33 13 Отговор
    Много жени също симулират. Оргазъм например. Та и с Русия така.
  • 2 БСП фракция ЛЯВА РЕЗБА

    16 43 Отговор
    Тя и историята на ушанките е една симулация. Виж, китайците са реални.
  • 3 Бесен Язовец

    39 7 Отговор
    Щом го е казал Рихо Мрихо значи е так!?! Сега кво искат литовците подарък ракети С-400 ли.?
    Я .......
  • 4 ЗАЩО

    56 6 Отговор
    Тия вече станаха за смях-интересно какво симулира НАТО като прави военни учения-и то по руските граници..?
  • 5 onq s konq

    13 23 Отговор
    Ако руснаците открито и доблестно бяха заявили че ще тренират масивна атака срещу НАТО,то Западът със сигурност щеше да откликне добронамерено и да симулира пълно поражение за да се отчетат "отличните резултати" пред Путин.
  • 6 Кcaniba

    28 8 Отговор
    яко памперси!!!!
    Най богатите европейски държави от прибалтика голям страх ги пере!!!

    Коментиран от #7

  • 7 Минувач

    13 25 Отговор

    До коментар #6 от "Кcaniba":

    .......яко памперси!!!!......

    А руснаците не употребявали памперси, защото използвали за тази цели русофили. Изблизвали, обърсвали и подсушавали отлично! При това им излизали много по-евтино
  • 8 Велика русия

    32 10 Отговор
    Много ясно ,врага трябва да знае че го очаква най лошото .Какво търсят НАТО покрай бившите руски републики .Русия никога и никого не нападала ,а нея е нападат.само да посменят и ще видят кон боб яде ли

    Коментиран от #9

  • 9 наблюдател

    13 34 Отговор

    До коментар #8 от "Велика русия":

    Ако навремето беше чел повече щеше да знаеш, че тези "бивши съветски републики" са суверенни държави и са членки на НАТО.
    А мита, че Русия никога не е нападала, а нея я нападат, може да го разправяш единствено на сборището край Копринка. Като започнем от Полша и Финландия през 1939 година та да стигнем до Украйна през 2014 година, това са все нападнати от агресивната руска кочина суверенни държави. Дори за агресията си срещу Финландия болшевишка Русия е изключена от ОН. Преди нея е изключена нацистка Германия, заедно с която Русия подпали ВСВ.

    Коментиран от #10, #17

  • 10 Барчо

    30 5 Отговор

    До коментар #9 от "наблюдател":

    Наблюдаваш, ма не виждаш. В света има две суверенни държави и това са Русия и САЩ. Ние суверенни ли сме според теб на днешна дата??????

    Коментиран от #12

  • 11 Барчо

    27 6 Отговор
    Естествено е да тренират армията си за такъв вариант. Повече пот в строя, по-малко кръв в боя. Ще тренират и още как. Ще се въоръжават и още как. При такава агресивна политика на краварите и опастност от Трета световна е съвсем нормално да го правят. Даже е малко. Но ще видим какво се случва след изборите в Русия. Тогава много проекти, които са на изчакване ще бъдат активирани в пълна сила.
  • 12 Наблюдател

    9 26 Отговор

    До коментар #10 от "Барчо":

    Разбира се, че сме суверенни. А дихотомията САЩ-Русия си е чиста опорна точка от руската пропаганда, която иска да изтъкне ролята на кочината като световен играч, което е пълна глупост. А за Китай да кажеш нещо? Той да не би да е придатък на руската кочина в истеричната и борба срещу Запада? Ако махнеш руските очила ти ще виждаш по-добре.

    Коментиран от #19

  • 13 Kcaniba

    8 21 Отговор
    Руската/съветската армия е най-неефективната армия в света!Примерите са повече от звездите във Вселената!

    Коментиран от #23

  • 14 регулировчик

    19 5 Отговор
    Не "мащабна война срещу нато", а мащабна защита от нападение на нато.
  • 15 ААА

    20 2 Отговор
    Като ги сърбеше задника литовците защо си го подадоха на каубоите
  • 16 Е стига де

    4 2 Отговор
    БСП ги консултира руски генерал а ГЕРБ секретаря на САЩ. Очевидно се смятате за интелигенен - интересно каква професия имате?
  • 17 Различен

    7 2 Отговор

    До коментар #9 от "наблюдател":

    Като специалист по история, ако може да ме информираш, коя Европейска държава, не е нападала никога, никого от съседите си и не само!
    Примерно Англия, Франция, Испания, Австрия, Италия, или която Вие си изберете!

    Коментиран от #21

  • 18 пампес

    5 0 Отговор
    Оакани има ли?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Наблюдател

    7 11 Отговор

    До коментар #19 от "Барчо":

    От 9 ти-септември 1944 до 1989 година какви бяхме бе русофилче? Суверенна държава или Задунайска губерния?

    Коментиран от #22

  • 21 Наблюдател

    6 11 Отговор

    До коментар #17 от "Различен":

    Типично русофилска реакция. Когато трябва да защитите руската кочина последния ви аргумент е "А в Америка защо бият негрите". та и ти така, искаш да ти посоча държава, която да не е нападала. Сигурто има и такава, но не в това е проблема. Аз отговорих на руския слуга, който твърдеше, че русия никога не е нападала а все е била нападна. И ти ли мислиш като него.

    Коментиран от #27, #35

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Наблюдател

    7 11 Отговор

    До коментар #22 от "Барчо":

    А самостоятелност имахме ли русофилче? Бяхме задунайска губерния, най-верния сателит на руската кочина. Руското мекере Гриша Филипов дори български говореше с руски акцент, да не говорим за руската телевизия в петък и всички други руски дивотии. ако това време ти липсва може да се изселиш при Путин за да се чувстваш по-добре, ако не стой си тук, но не изпадай в умиление.

    Коментиран от #30

  • 25 Наблюдател

    4 13 Отговор

    До коментар #22 от "Барчо":

    И армията ни не беше собствена а подчинена на Русия. и Като пишеш "Ние сме малка държавица с ограничени възможности и по принцип не можем да виреем самостоятелно," какво се пънеш тогава да ме питаш сега самостоятелни ли сме. Сега в най-добрия случай сме избрали по-малкото зло. А най-голямото зло е Русия. видяхме я на какво е способна с кървавите си действия в Молдова, Грузия и Украйна.

    Коментиран от #28

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Барчо

    17 3 Отговор

    До коментар #21 от "Наблюдател":

    Слаб 2. През 2014 г в Украйна се проведе пуч от еди кой си, да не казвам в следствие на което законното правителство беше свалено с оръжие в ръка. Не знам как ще го наречеш, но за нормалните хора това се казва метеж, а не революция или нещо подобно. На власт се сомоизбраха едни краварски слуги, които доведоха до разпад на собствената си държава. Америте много се постараха за това, та да могат да си настанят военния флот на Кримския полуостров. Там съотношението на руснаци и други е около 90%. Съвсем естествено е когато не ръководството на тази автономна република е несъгласна с централната политика е да се търси начин тя да не бъде прокарана. Всички знаем за Косовския проблем и специалния закон създаден за него от америте. Та Крим по този закон се самообявиха като самостоятелна държава и в последствие се присъединиха към Русия. Ако имаш в предвид Донбас и Логанск, то там няма руски войски, а руско оръжие останало при самообявяването и за независими в бившите украински казарми от времето на СССР. Ако там действително имаше редовна руска войска, вярвай ми, че до сега всичко щеше да е приключило.
  • 28 Барчо

    17 5 Отговор

    До коментар #25 от "Наблюдател":

    И какво стана в Грузия бе? Кой навлезе с армията си и къде? Същия тъпанар Саакашвили изпрати танковете срещу хората.
    Писал съм това, което сме имали, когато сме добре с Русия и какво сме нямали. Всичко друго, баце е демагогия и дрън дрън.
    Подписвам се с двете си ръце, че след приключването на евентуална световна война и когато дойдат руснаците тук, ти ще си първия на гарата да ги посрещаш с цветя и ще и се обясняваш във вечна любов.

    Коментиран от #29

  • 29 Наблюдател

    3 13 Отговор

    До коментар #28 от "Барчо":

    Говориш като типично руско мекере, което смята, че целуването на руски задници е върховна проява на патриотизъм. А любимата ти Русия я чака съдбата на нацистка Германия дълъг период на депутинизация.

    Коментиран от #31

  • 30 Барчо

    10 3 Отговор

    До коментар #24 от "Наблюдател":

    Русофил съм! И какво! Ще ме гърмиш ли бе? Ще си седя където си искам и най-малко такива като теб ще ми дават наклон. Ясно е че двамата с теб ще гледаме как се случват нещата около нас и ще коментираме. Толкова. Който се смее последен, го прави най-добре!
  • 31 Барчо

    11 3 Отговор

    До коментар #29 от "Наблюдател":

    Ти не падаш по-доло. Само че американско. Ма като погледнеш баланса, америте имат страшно много грехове за изкупуване. Сметката е безкрайна и рано или късно ще се наложи да я плащат. Само че като техни съюзници и ние ще плащаме солидарно, както винаги. Да не соча пак миналата си съдба с избора си на грешни съйзници.
    Айде чао, че ми писна.

    Коментиран от #32

  • 32 Наблюдател

    5 11 Отговор

    До коментар #31 от "Барчо":

    Всички, които са против агресивната руска кочина трябва да са американофили по извратената русофилска логика. За гърмене изобщо не става въпрос. Единствено вие сте способни да избивате българи. Досега в угода на Москва сте избили повече българи отколкото са загинали в световните войни. да не говорим за предателското признаване на "македонска нация" и "език" по заповед на Москва. А след това се обиждате, като ви нарекат руски мекерета!
  • 33 карамелизатора

    13 1 Отговор

    До коментар #26 от "Кирилизатора":

    Ако не беше руската окупация Чърлил щеше да разпарчетоса България! Айде стига с тази унищожена ЕнтЕлЕгенция, щото ако беше вярно, ти откъде щеше да се пръкнеш толкоз умен!

    Коментиран от #38

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 гост

    12 1 Отговор

    До коментар #21 от "Наблюдател":

    "Типично русофилска реакция." .... хахаха, типичен отговор за:
    "Българофил", "Наблюдател", "Минувач", "Кирилизатора" или просто Киро... по-прозрачен си от стъкло бе, Тролчев!

    Пак да ти задам въпроса от онзи ден, след който се потопи :

    "Защо според тази класация:

    https://atlas.media.mit.edu/en/profile/country/bgr/

    периодът за който твърдиш, че "Русия винаги е работила против националните интереси на България." България, под влиянието на Русия има икономика, класирана на 24-27 място в Света?

    Може би, преди ВСВ сме били в топ 5 на световните икономики и лошите руснаци, с пъкленият си план са ни смъкнали за 35 години (откъдето почва класацията) до 24-ро място?

    Браво на ЕС! Благодарени на него, следващите 27 години сме се издигнали чак до 42 място?! (хващаш иронията, нали?) ;) "


    Чакам отговор!

    ,или пак ще потънеш, откъдето си изплувал!
  • 36 onq s konq

    3 2 Отговор

    До коментар #34 от "colosseo":

    А...Нови хан казваш...Ти истинския "Биг брадър" ли си,или селска пръчка,която чака да й поникнат листа?
  • 37 ихуахо

    3 10 Отговор
    Истината е ,че Русия до каквото се е докоснала ,нищо не е порасло.Всяка една държава ,която е имала нещо общо с Русия, в момента тъне в мизерия.България и като цяло източна Европа сме типичен пример.

    Коментиран от #40, #41

  • 38 Барчо

    7 1 Отговор

    До коментар #33 от "карамелизатора":

    За България не знам, но за Германия е бил подготвил план за разпарчладисването и на 24 отделни държавички. Сталин обаче е отказал осъществяването на такъв план, който би довел до изчезването изобщо на тази държава и невъзможността тя някога да бъде обединена както сега.
  • 39 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    7 3 Отговор
    Я американофилите се разцивриха. Песен за моите уши. Ревете това е положението. Руската мечка ще ви гази, където ви настигне, а вие пак се правете на мъже. Въпросът е, че само се правите, а всъщност сте от третия пол.
  • 40 Барчо

    14 2 Отговор

    До коментар #37 от "ихуахо":

    Истината е, че ако не беше Русия, сега ти щеше да си удряш челото по 3 пъти на ден в някоя джамия и щеше да възхваляваш Аллах и неговия пророк.
  • 41 гост

    7 1 Отговор

    До коментар #37 от "ихуахо":

    "Всяка една държава ,която е имала нещо общо с Русия, в момента тъне в мизерия."
    ...ммммм, НЕ!

    Твърдо не всяка! Да не говорим, че няма друга като България с такъв устойчив темп на упадък от 90-та насам. Дори повечето са с ръст в икономическото си развитие спрямо СИВ:

    Чехия била 16 сега е 8-ма / икономически индекс 1,4;
    Полша 25 +-5 за последните 30 години / индекс 0,74;
    Унгария 20 +-3 за 30 години до 2005, след това ръст, в момента 10-та / индекс 1,3;

    Цитираните страни са били горе долу на едно в ниво с България +-5 до 90-та. Тогава България е била 27 -ма по икономическо развитие. В момента сме 40-та от 89 икономики. Индекс 0,17.

    Ти си на ред!
    Докажи си тезата!

    П.С.
    Поляци, чехи, унгарци, румънци не ги гони носталгия по старият строй, защото в много аспекти са по-добре от тогава. Докато състоянието на българите ни е такова, че няма начин да не тъгуваме по времената, в които сме били пъти по-добре от сега....разбира се, ако критерият ти не е сведен до целогодишното предлагане на банани и възможността да си купиш западна кола на 10 години!

    Коментиран от #42

  • 42 незнайко

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "гост":

    Доста време ми отне да прочета всички постове. Единствено Вие си служите с факти и доводи които са верни. Ако всички разсъждавахме като Вас, сега БЪЛГАРИЯ наистина нямаше да е на 40 място а може би по НАПРЕД от всички с бивши соц. държави с изключение на ГДР !
  • 43 simonm

    1 1 Отговор
    да тренират отразяване атака от хартиени дронове
Новини по държави: