1 242 4

Москва: Имаме достатъчно сила да бием терористите

Руските части, останали в Сирия, са достатъчни, за да отразяват терористичните нападения, увери Кремъл

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Руските сили, останали в Сирия, са достатъчни, за да отразяват терористичните нападения, но са необходими по-интензивни усилия, насочени към политическо уреждане в страната. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Той каза това в отговор на въпрос дали атаката с дронове срещу базата "Хмеймим" в събота не показва, че изтеглянето на руския контингент от Сирия е било преждевременно.

Останалите в Сирия руски сили "и военната инфраструктура, която остава в пунктовете за базиране в "Хмеймим" и "Тартус", притежават всички необходими възможности за борба с епизодичните прояви на терористични атаки, които за жалост, да, ще продължават. И това за пореден път подчертава, че е необходимо да се интензифицират усилията в руслото на политическо уреждане", каза прессекретарят на руския президент.

Решението на Русия да изтегли от Сирия своите военни бе взето главно с оглед на "фактора, че вече няма основания за големи нападателни операции".

"Същевременно всички, включително президентът на Руската федерация, си даваха сметка, че терористичните атаки няма да спрат моментално, а ще продължат", добави Песков.

Русия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Различен
  Отговор
  1 13:34  09.01.18
  Ми за съжаление е така! ФАЩ не се наиграха, ама и на тях ще им дойде реда!
 • Тъжен пес
  Отговор
  2 14:09  09.01.18
  Мнооо тажно глеаш пич. От пес може на лебед да станеш ко не слушкаш джуджито
 • русия е джудже
  Отговор
  3 14:17  09.01.18
  Нямат нищо тея пещерняци.Имат 2 бутилки антифриз и някакво старо желязо от времето на СССР.Да не говорим ,че нямат и две рубли на кръст ,за да си излезнат извън границата.
 • Фостата
  Отговор
  4 14:40  09.01.18
  на сороснята!!! ФАЩ подкрепя терора, Русия - сирийският народ!!!

Напиши коментар:


Публикувай