1 863 4

Премиерски син се изложи здраво пред стриптийз бар

Един от синовете на Бенямин Нетаняху направи неуместен коментар на излизане от заведение 

Анатоли Стайков

Един от синовете на Бенямин Нетаняху отново изигра лоша шега на баща си с потенциално неудобно изказване за бизнес връзките на израелския премиер, предаде France 24.

Втори канал на израелската телевизия излъчи снощи записан тайно разговор, воден според нея през 2015 г. от Яир Нетаняху и негов приятел, син на Коби Маймон, един от най-богатите хора в Израел, на излизане от стриптийз бар.

Яир Нетаняху и Нир Маймон, вероятно пийнали, разговарят в кола, където се намират още един младеж, Роман Абрамов, израелски сътрудник на австралийския милиардер Джеймс Пакър, шофьорът и един бодигард.

Произходът на аудиозаписа е неизвестен, но никой, дори Яир Нетаняху, не оспори автентичността му.
Младият мъж говори цинично за стриптийзьорки и проститутки.

"Баща ми даде на твоя да спечели 20 милиарда долара, защо не ми дадеш тогава 400 шекела", казва Яир Нетаняху на Нир Маймон.

Нетаняху явно намеква за едно мащабно споразумение за разработка на газови находища, открити в Средиземно море край Израел. Бащата на Нир Маймон е сред най-видните акционери в "Израмко", една от компаниите участнички в проекта.

Думите на Нетаняху-младши бяха разпространени в момент, когато баща му е обвиняван по повод връзките си с известни богаташи. Едно от разследванията се дължи на подозрения, че израелският премиер е получавал незаконно подаръци от такива хора, включително от австралиеца Джеймс Пакър и от холивудския продуцент Арнън Милчан.

Двадесет и шестгодишният Яир поднесе извинения с думите, че "не е бивало да говори под влияние на алкохола".

В комюнике офисът на израелския министър-председател не спомена за сделката, но заяви по повод присъствието на бодигард в колата по време на гуляя, че с охраната на премиерските деца се занимават службите за сигурност, без да се консултират със самия Нетаняху.

Израел


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гошо (гост)
  Отговор
  1 14:03  09.01.18
  Тоя пък какъв е стиснат за 400 шекела се прави
 • Rds (гост)
  Отговор
  2 15:08  09.01.18
  Корупция има я навсякаде по света има политика има и корупция ФАКТ
 • незнайко (гост)
  Отговор
  3 17:34  09.01.18
  Нас какво ни интересува чуждата ПАНИЧКА ?
 • яаожьяаояь (гост)
  Отговор
  4 17:15  11.01.18
  голема работа , какво става в шри ланка ни кажете

Напиши коментар:


Публикувай