Last news in Fakti

9 Януари, 2018 14:10 2 575 0

Жега! Рекордни температури в Рим и Палермо

  • време-
  • жега-
  • рим-
  • италия-
  • палермо-
  • температури

Необичайно топло за януари време в столицата Рим

Жега! Рекордни температури в Рим и Палермо - 1
Снимка: Shutterstock

Температурите в италианската столица Рим достигнаха нива, невиждани за последните 40 години за това време на годината, предаде агенция АНСА. Рекордни градуси бяха измерени и в Палермо.

В италианската столица термометрите показаха 19.6 градуса по Целзий, докато в южния град – малко над 24 градуса. Според метеоролозите обаче високите температури няма да се задържат за дълго време.

Те си обясняват рекордните за началото на януари жеги с южните ветрове и топло въздушно течение. И докато на едни места в Италия хората се наслаждават на хубавото време, в други властите издадоха предупреждение за лавини.

В областта Пиемонт степента на риск от образуването на лавини бе покачена до най-високата възможна пета. Рискът в северозападните части на региона е огромен. Властите предупредиха населението и туристите да бъдат особено внимателни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: