1 427 2

Замърсяването на въздуха в Скопие чупи рекорди

Общественият транспорт в македонската столица остава безплатен

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Анатоли Стайков

Огромното замърсяване на въздуха в Скопие чупи рекорди, съобщават македонските медии.

Замърсяването достигна 313 микрограма на кубичен метър в община Лисиче, а и в останалите скопски общини. Мръсен въздух дишат и гражданите на Тетово и Битоля.

Гражданите са разтревожени, защото мръсният въздух влияе на здравето им. Част от тях са принудени са се движат с маски, пише "24 вести".

Градските власти в Скопие отново въведоха безплатен градски транспорт. Те призовават гражданите да се обаждат на открития безплатен телефон 193, ако забележат палене на огън. Според синоптиците от утре се очакват валежи от дъжд и сняг и те трябва да доведат до намаляване на замърсеността на въздуха.

Република Македония


Още по темата

 • Скопие обяви война на мръсния въздух

  Скопие обяви война на мръсния въздух

  Кметството на Скопие взе решение общественият транспорт в града да бъде безплатен, докато не намалее нивото на замърсяване на въздуха, предаде ...
  27.12.2017
  887
  1

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 11:33  10.01.18
  Кога ще дойде и у нас времето в столицата да има безплатен градски транспорт, за да се избегне употребата на автомобили? Но все пат автобусите трябва да са на метан, за да не задимяват самите те. Поне за месец да го направят и да видят какво ще е влиянието на това решение върху употребата на коли с по един човек в тях.
 • Гого
  Отговор
  2 22:00  12.01.18
  Когато циганите и бракониерите изсекат и последното дърво ще имаш бетон пясък и безплатен транспорт!

Напиши коментар:


Публикувай