10 Януари, 2018 10:39 2 256 2

Замърсяването на въздуха в Скопие чупи рекорди

  • македония-
  • скопие-
  • тетово-
  • битоля

Общественият транспорт в македонската столица остава безплатен

Замърсяването на въздуха в Скопие чупи рекорди - 1
Снимка: Shutterstock

Огромното замърсяване на въздуха в Скопие чупи рекорди, съобщават македонските медии.

Замърсяването достигна 313 микрограма на кубичен метър в община Лисиче, а и в останалите скопски общини. Мръсен въздух дишат и гражданите на Тетово и Битоля.

Гражданите са разтревожени, защото мръсният въздух влияе на здравето им. Част от тях са принудени са се движат с маски, пише "24 вести".

Градските власти в Скопие отново въведоха безплатен градски транспорт. Те призовават гражданите да се обаждат на открития безплатен телефон 193, ако забележат палене на огън. Според синоптиците от утре се очакват валежи от дъжд и сняг и те трябва да доведат до намаляване на замърсеността на въздуха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    5 2 Отговор
    Кога ще дойде и у нас времето в столицата да има безплатен градски транспорт, за да се избегне употребата на автомобили? Но все пат автобусите трябва да са на метан, за да не задимяват самите те. Поне за месец да го направят и да видят какво ще е влиянието на това решение върху употребата на коли с по един човек в тях.
  • 2 Гого

    0 0 Отговор
    Когато циганите и бракониерите изсекат и последното дърво ще имаш бетон пясък и безплатен транспорт!
Новини по държави: