Last news in Fakti

10 Януари, 2018 16:00 3 223 16

Зловещо! Руски полицай убил повече хора от Чикатило

  • русия-
  • полицай-
  • убийства-
  • жени-
  • михаил попков-
  • чикатило-
  • зловещо-
  • ангарск

Полицаят убивал само жени

Бивш руски полицай, осъден за убийството на 22 жени, застана пред съда по обвинения в убийството на още 59. Ако бъде доказана вината на Михаил Попков (53 г.), той ще се превърне в най-големия масов убиец в Русия, изпреварвайки печално известния Андрей Чикатило, който има 52 доказани убийства по времето на СССР.

Попков бе изправен в сряда пред съд в Иркутск, след като призна пред следствието още 59 убийства и един опит за убийство в периода 1992-2010 година. Той вече излежава присъда за изнасилване и убийство на 22 жени и опит за убийство на още две.

Попков убивал жертвите си, след като им предлагал да ги откара късно през нощта, понякога с полицейска кола, докато давал дежурства в град Ангарск, недалеч от Иркутск. Руските медии го наричат „върколака“ или „Ангарския маниак“. Делото е закрито за медии, за да бъде избегната публичност за детайлите на неговите сексуални атаки, предаде БНР.

Попков се смятал за „чистач“, тъй като смятал, че прочиства града от проститутки. В интервю за новинарския сайт Медуза през декември той казва, че използвал чук или брадва за убийствата и че не се страхувал от разкриване на престъпленията му. Заявява още, че негова мишена били жени, които били пияни или живеели по начин, смятан от него за неморален.

Попков извършил престъпленията като полицай и след пенсионирането си през 1998 г. Той бе заловен през 2012 г., когато следователи повторно преглеждали неразрешени случаи и извършили ДНК анализ на жители с фокус върху тези, карали коли, чиито следи били открити на местопрестъпленията. След ДНК съвпадения Попков показал къде е заровил телата. Сред жертвите му има алкохолични и наркоманки, но повечето били обикновени жени със семейства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отврат

    19 3 Отговор
    Даааааа, мащабно е действал. И сигурно е получил 25 заплати на куп при пенсионирането си през 98-а.
  • 2 Ушанков

    18 10 Отговор
    Не е вярно! Поредната сороска лъжа!
  • 3 гост

    18 8 Отговор
    Еми това е великия Сибир , там човек не може остана нормален повече от 2-3 години , и от желязо да си ще превъртиш ! Били пияни и неморални ,ами какви да са като са видели само мизерия и алкохолизирани мъже през живота си !!! Ама питайте наште руско... зени , той цял свят умира да иде в това райско място !!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мразя рублороби, но обичам майките им

    14 6 Отговор
    Чакаме коментари от рублоробите. Да ни обяснят как в САЩ биели негрите. :)

    Коментиран от #6, #7, #13

  • 6 Няма Време

    5 8 Отговор

    До коментар #5 от "Мразя рублороби, но обичам майките им":

    Там не ги бият , направо ги застрелват.
  • 7 Абе Пепинчо..

    7 8 Отговор

    До коментар #5 от "Мразя рублороби, но обичам майките им":

    Е бият ги-истина е...И какво като има един идиот-всичките ли са като него? Тъпо и елементарно мнение на пъпчив соросоид. Оня Брейвик като застреля сума ти деца на един остров-какво...да не би всички да са дебили като него???

    Коментиран от #8

  • 8 гост

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "Абе Пепинчо..":

    "Оня Брейвик" е един за сто години в Норвегия , а такива "Чикатиловци" в Русия са всеки месец и всеки дето е стъпвал там знае , че човешкия живот се оценява на две три бутилки водка даже от "властите" , а бандитите и за по-малко ще ти видят сметката , не случайно хората са казали , че битието определя съзнанието , скотски живот води до скотски постъпки !!

    Коментиран от #9, #16

  • 9 Брат ми

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Абсолютно вярно.
  • 10 Бесен Язовец

    2 1 Отговор
    Дека се скриха рублерастчеата, дет все се оправдаваха, че Чикатилката не е бил русняк а украинец, този сибирския Чикатилка, също ли е хохол ??
  • 11 Патриот

    3 2 Отговор
    Еми ако са били подобни на Рижата, Тиквоча, Крокодила, Хипопотама, Пъпеша, Джуката, Трактора и т.н.
    защо не?
    Едва ли ги е стрелял така както си се разхождат в парка за добро утро!
    Жалко, че тук такива полуидиотчета американофилчета няма как да го разберат с птичите си мозъци

    Коментиран от #14, #15

  • 12 Патриот

    0 2 Отговор
    А относно "изрода" Андерш Брейвик прочетете неговият поглед на нещата и защо го е направил и след това го съдете. Не вярвайте на антибългарските гнусни медии.

    http://lyubomircholakov.blog.bg/politika/2012/04/26/zashto-andersh-breivik-ubi-77-dushi-neka-razberem-ot-samiia-.946066

    или може би подкрепяте Меркелица за наводняване на Европа с бежанци?
  • 13 Барчо

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "Мразя рублороби, но обичам майките им":

    Няма да ти обяснявам как в Щатите полицаи убиват негри, нито как без да си масов убиец убиваш 50 човека накуп с автоматично оръжие на концерт и т.н. Както в усата случващото се е отвратително, така и в Русия и в България - знаеш за последния случай, както и където и да е. Никоя държава не е застрахована от психари. Те нямат националност. Навсякъде са едни и същи. Лошото е когато самата държава ги разпусне. В България по официални данни на общодържавно издирване са обявени 7 000 престъпници от които 150 са с влязла в сила присъда, но се оказва че ги търсят само по документи. Ето това е показател, че държавата не си върши работата и дава възможност на бандитите да си развяват байраците.
  • 14 Дони

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Патриот":

    Не са били такива , защо се правиш на неразниращ.Бивш руски милиционер е.
  • 15 Путин

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Патриот":

    Не знам кой са полуидиотчета , и кой пълни , не всеки който не е русофил е русофоб и американофил .Кой тук говори за САЩ.Изглежда на теб и такива като теб им се привиждат подобни неща.Помисли кой е полу и пълен.
  • 16 факт

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    В НОРВЕГИЯ КРЪВОСМЕШАТЕЛСТВОТО Е НОРМАЛНО И ПЕДОФИЛСТВОТО СЪЩО
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания