2 076 9

САЩ: Има риск от тероризъм на Балканите!

От Вашингтон съветват американските граждани да не пътуват до Косово

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Държавният департамент на САЩ отново предупреди американските граждани да не пътуват в Косово и Босна и Херцеговина заради повишен риск от тероризъм, предаде агенция МИА, съобщи Би Ти Ви.

В интерактивна карта, поместена на сайта на Държавния департамент, Косово и Босна и Херцеговина попадат във втората от общо четири категории на страните в света, определени според рисковете за сигурността. При пътуване в страните от втора категория департаментът препоръчва особена предпазливост и бдителност.

В предупреждението за пътуване в Косово се посочва, че в градовете Косовска Митровица, Лепосавич, Зубин поток и Звечан са възможни "граждански вълнения". Държавният департамент предупреждава също, че има риск терористични групи от Косово и Босна и Херцеговина да подготвят нападения на Балканите. Тяхна възможна цел могат да бъдат туристически обекти, пазари и търговски центрове, хотели, клубове, религиозни обекти, паркове или големи спортни и културни събития, се казва в предупреждението.

За Босна освен опасност от тероризъм важи и предупреждението за опасност от мини, останали от войната. България, Македония, Сърбия, Гърция и Албания са поставени в първа категория – страни, където условията за пътуване са нормални и рискът за сигурността е нисък.

В трета и четвърта категория попадат страните с най-висок риск за сигурността, където не се препоръчва пътуване. В трета категория е поставена и Русия, а в последната, четвърта категория са Афганистан, Централноафриканската република, Ирак, Иран, Либия, Мали, Северна Корея, Сомалия, Южен Судан, Сирия и Йемен.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • справедлив
  Отговор
  1 11:45  11.01.18
  Има риск от тероризъм-да...благодарение на САЩ-ФАКТ.

  Коментиран от #2, #6

 • Kcaniba
  Отговор
  2 11:54  11.01.18

  До коментар #1 от "справедлив":

  В коневръза има опасност от натравяне с бояришинка!

  Коментиран от #3

 • 3 12:12  11.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Kcaniba
  Отговор
  4 12:18  11.01.18

  До коментар #3 от "ТАСС":

  Не ,смених дилъра.

 • мухливия САЩ
  Отговор
  5 13:38  11.01.18
  Естествено, ако им е в дневната програма на САЩ :"D
 • Русчуклия
  Отговор
  6 13:49  11.01.18

  До коментар #1 от "справедлив":

  Тез кравари май пак планират нещо гнило за Балканите..
 • Диди
  Отговор
  7 14:31  11.01.18
  Знаем,че в тези страни живеят предимно мюсюлмани.Косово е изворът на ислямисти.Естественно е,че рискът е голям.Изказването на американците е правилно.

  Коментиран от #9

 • 8 17:40  11.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • А стига бе
  Отговор
  9 18:11  11.01.18

  До коментар #7 от "Диди":

  А кой създаде Косово? Къде е най-голямата военна база на САЩ в Европа?...Като си отговориш на тези два въпроса,ще разбереш колко лицемерно и арогантно е това изказване на америте..

Напиши коментар:


Публикувай