Last news in Fakti

11 Януари, 2018 15:32 3 994 1

Арестуваха заподозрян за убийството на Андрей Карлов

  • турция-
  • арест-
  • андрей карлов

Заподозряният е член на ФЕТО

Турските сили за сигурност са задържали заподозрян във връзка с убийството на руския посланик Андрей Карлов, съобщи „Дейли Сабах“.

Карлов беше застрелян в края на 2016 г. Дипломатът трябваше да изнесе слово в Центъра за съвременно изкуство в Анкара. Убийството беше извършено от сътрудника на полицията Мевлют Алтинташ, който впоследствие беше ликвидиран.

Турските власти веднага обявиха, че убийството е било планирано. Смята се, че арестуваният мъж е бил част от организацията ФЕТО. Обвиняемият е с инициалите В.К.А. Смята се, че той е бил част от кодирана група за обмен на съобщения на ФЕТО.

Групата събира привърженици на опозиционера Фетхолах Гюлен. Властите считат, че задържаният е имал ключова роля в убийството. Самото лице е било освободено от държавна длъжност след опита за преврат в Турция. В момента се води разследване по случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: