11 Януари, 2018 16:35 1 150 4

В Берлин са много далеч от коалиционно споразумение

  • гсдп-
  • германия-
  • коалиция-
  • мартин шулц-
  • ангела меркел

Меркел и Шулц предупредиха, че все още има големи препятствия пред бъдеща договорка за правителство

В Берлин са много далеч от коалиционно споразумение - 1
Снимки: БТА/АР

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че все още трябва да бъдат преодолени големи препятствия, преди да бъде постигнато споразумение между консерваторите и социалдемократите за започване на преговори за коалиционно правителство, предаде Reuters.

От неделя двете партии водят проучвателни разговори за това дали е възможно да започнат преговори за съставяне на коалиционно правителство. Очаква се те да приключат тази вечер.

"Все още има големи препятствия за преодоляване", подчерта Меркел при пристигането си в централата на Германската социалдемократическа партия в Берлин. Тя прогнозира, че този последен ден на проучвателни разговори ще е "един тежък ден".

В Берлин са много далеч от коалиционно споразумение

Меркел каза, че нейният консервативен блок е готов на компромиси с ГСДП, но подчерта, че двете партии не трябва да забравят, че трябва да изберат правилната политика за страната.

Лидерът на ГСДП Мартин Шулц пък заяви, че неговата партия е намерила обща почва с консерваторите на Меркел по много въпроси, но също потвърди, че остават големи препятствия за разчистване преди социалдемократите да се съгласят да се присъединят към управляваща коалиция.

Шулц подчерта, че неговата партия ще се съгласи да се коалира само ако се увери, че ще става дума за правителство, което ще направи Европа по-силна. Той каза, че формацията му ще предложи идеи именно в тази насока по време на разговорите днес. Лидерът на ГСДП припомни, че ЕС трябва да се реформира и да се обнови.

Той подчерта, че ЕС се нуждае от нова политика и че трябва да преодолее предизвикателствата, вариращи от климатичните промени до миграцията.

В Берлин са много далеч от коалиционно споразумение

Според публикувано допитване 56% от германците смятат, че Меркел няма да изкара докрай мандата си, ако бъде преизбрана за канцлер от Бундестага, и ще се оттегли преди изборите през 2021 г.

Меркел е канцлер на Федералната република от 2005 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шефа

    3 0 Отговор
    Страшно е когато държавата работи срещу коренния си народ. Ислямизацията е явно държавна политика там. Гледах едно рекламно клипче в детско предаване за щастлива любов между бежанец от Алепо с германско девойче. Много интересно. Девойчето намерила своя принц. Щастие, музика и песни искрят от екрана. Оказва се обаче, че това са актьори, които в различни предавания са представяни като пълнолетни, а в същност девойчето е на 16 г. Това ми звучи като подтикване на манипулативните младите немски момичета да се отдадат на екзотиката.

    Коментиран от #2

  • 2 Барчо

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "шефа":

    И да раждат малки чалмички. Защото въпреки че детето ще е от смесен брак хич не ми се вярва таткото мюсюлманин да кръсти детето Ханс или Юрген, да не говорим за вярата.
  • 3 Баче Кико

    5 0 Отговор
    Едно от най грозните неща в политиката са пазарлъците след избори за съставяне на ново правителство.
  • 4 сноу

    0 0 Отговор
    Щом Чавушчето суче мустаки и се лее шербет по брадата му, колко е велика Смъркалан ханъм, значи окупацията на Циганория /бивша Германия /вече е приключила.Мьослемците и джагалите са вече на важни постове по партии и централи,агенции ,телевизии ,директно а и по косвен начин диктуват политиката .Който и тв канал да пуснеш ,говорители/ки,журналя ,все Назан ,Хасан,Рамадан и...А Шулцито дето се дуе какви величественни преговори го мъчели си е най-обикновен мазен пе...ал дето като нашия Станишка е готов и най-умирисания кьордашки задник да оближе, само и само на някаква партия, вожд да го оставят
Новини по държави: