1 459 1

Американският посланик в Холандия се изложи (ВИДЕО)

Неловко...

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Новият американски посланик в Холандия влезе в сблъсък с представители на четвъртата власт още в първия си работен ден на тази позиция. Пит Хукстра беше подложен на кръстосан огън от журналисти заради свое изказване, свързано с Холандия, съобщиха медиите в ниската земя.

През 2015 година Пит Хукстра заяви, че в Холандия са били „изгаряни политици“ от ислямисти. Тогава той каза, че има места в европейската страна, на които просто не трябва да се стъпва. Дипломатът каза, че коли и политици са изгаряни в ниската земя.

Пред репортер Пит Хукстра – на когото бяха припомнили тези думи – първо заяви, че това са „фалшиви новини“ и не е изричал подобно нещо. По-късно в посолството американският посланик се извини. Не стана ясно обаче дали се извинява за направените коментари, или за лъжата си, че ги е изрекъл преди три години.

Журналистите в посолството на няколко пъти го попитаха дали наистина смята, че в Холандия горят политици. Пит Хукстра опитваше да смени темата, но без успех. Ръководителят на дипломатическата мисия на САЩ бе помолен да даде пример на политик, който е бил изгорен в близкото минало, но отново остана безмълвен. Вижте кадрите:

Холандия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • читател
    Отговор
    1 10:03  12.01.18
    Учудвам се как не са го наритали, там не са п...и да му се умилкват ...

Напиши коментар:


Публикувай