12 Януари, 2018 09:18 1 876 1

Американският посланик в Холандия се изложи (ВИДЕО)

  • пит хукстра-
  • сащ-
  • холандия-
  • посланик-
  • изложи-
  • горят-
  • политици

Неловко...

Американският посланик в Холандия се изложи (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/ AP

Новият американски посланик в Холандия влезе в сблъсък с представители на четвъртата власт още в първия си работен ден на тази позиция. Пит Хукстра беше подложен на кръстосан огън от журналисти заради свое изказване, свързано с Холандия, съобщиха медиите в ниската земя.

През 2015 година Пит Хукстра заяви, че в Холандия са били „изгаряни политици“ от ислямисти. Тогава той каза, че има места в европейската страна, на които просто не трябва да се стъпва. Дипломатът каза, че коли и политици са изгаряни в ниската земя.

Пред репортер Пит Хукстра – на когото бяха припомнили тези думи – първо заяви, че това са „фалшиви новини“ и не е изричал подобно нещо. По-късно в посолството американският посланик се извини. Не стана ясно обаче дали се извинява за направените коментари, или за лъжата си, че ги е изрекъл преди три години.

Журналистите в посолството на няколко пъти го попитаха дали наистина смята, че в Холандия горят политици. Пит Хукстра опитваше да смени темата, но без успех. Ръководителят на дипломатическата мисия на САЩ бе помолен да даде пример на политик, който е бил изгорен в близкото минало, но отново остана безмълвен. Вижте кадрите:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 читател

    10 1 Отговор
    Учудвам се как не са го наритали, там не са п...и да му се умилкват ...
Новини по държави: