12 Януари, 2018 10:17 1 369 0

Тръмп отмени посещението си в Лондон

  • сащ-
  • посолство-
  • доналд тръмп-
  • лондон-
  • визита-
  • барак обама-
  • великобритания

Тръмп атакува Обама

Тръмп отмени посещението си в Лондон - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп отмени планираното за месец февруари посещение в британската столица Лондон, съобщи Би Би Си. Държавният глава трябваше да открие новото посолство на САЩ в страната.

Американският лидер разкри от профила си в Туитър и причината за решението си. „Отмених визитата си, защото не съм фен на това администрацията на Барак Обама да продаде за жълти стотинки най-доброто място в Лондон, за да построи ново за 1.2 милиарда долара“, написа Тръмп.

Преместването на американското посолство в Лондон беше одобрено от президента Джордж У. Буш през 2008 година. Доналд Тръмп обаче обвини предшественика си Барак Обама, че е продал „най-доброто място в града“ за жълти стотинки.

„Индипендънт“ пише, че Доналд Тръмп е бил притеснен за това как ще бъде приет на британска земя. Той е обмислял да изпрати държавния секретар Рекс Тилърсън във Великобритания като знак на протест срещу действията на Барак Обама.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА