Last news in Fakti

12 Януари, 2018 11:32 1 046 2

Германия излиза от политическата криза

  • германия-
  • ангела меркел-
  • криза-
  • политическа-
  • преговори-
  • мартин шулц

Лъч светлина в Германия

Германия излиза от политическата криза - 1
Снимка: БТА/ AP

Германия скоро може да излезе от политическата криза, в която изпадна след проведените парламентарни избори. Християндемократите и социалдемократите постигнаха споразумение по план за започване на официални преговори за съставяне на коалиционно правителство, предадоха немските медии.

Това увеличава шансовете за слагане на край на месеците на политическа несигурност в Германия след парламентарните избори през септември, която отслаби ролята на страната на международната сцена и повдигна въпроси колко дълго ще остане на поста канцлерът Ангела Меркел, посочва „Ройтерс“.

В началото на седмица двете големи политически сили в Германия седнаха на масата на преговори в опит да извадят страната от кризата. До днес обаче те бяха „на тъмно“. От този момент нататък християндемократите на Меркел и социалдемократите на Мартин Шулц официално и открито ще водят разговори за сформиране на кабинет.

До политическата безизходица се стигна, след като Ангела Меркел не успя да постигне споразумение със Свободните демократи и Зелени за сформиране на управляващ кабинет. Между партиите имаше непреодолими различния по различни въпроси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    2 4 Отговор
    Германия се разпада..Голям залък глътнаха и им приседна......

    Коментиран от #2

  • 2 батко бугар

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    А за Кюрдистан нещо ще кажеш ли?
    Не стига, че цял свят, под давление на масоните ви толерира глупостите и простотиите, ами си тръгнал да редиш европейската политика. Името ти все още е написано на подметките ми!
Новини по държави: