2 326 14

Северна Корея ще издържи и на 100 години санкции

Ким Чен-ун със смело изявление

Росен Стойчев

Благодарение на своите наука и икономика, Северна Корея може да се справи с непреодолими трудности, дори санкциите да продължат 100 години. Това заяви лидерът на страната Ким Чен-ун, цитиран от РИА Новости.

„Благодарение на нашата независима национална икономика и нашите научни и технически сили, изготвени от нашите учени, за нас няма непреодолими трудности. Нека враговете ни ни налагат санкции още 100 години“, заяви Ким Чен-ун по време на свое посещение в севернокорейската Академия на науките.

Според него страната му вече има „стратегически статут“. Той подчерта, че страната ще продължи да развива технологиите си, в името на на достойнството на нацията и бъдещето на социализма. Той е разпоредил и специални парични премии за най-изтъкнатите учени.

Корея (Демократична Народна Република)


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Баче Кико
  Отговор
  1 15:25  12.01.18
  Прав е,вожда никога не умира от глад,да му мислят останалите!
 • ДРОГАТА Е ВРАГ НОМЕР ЕДНО
  Отговор
  2 15:27  12.01.18
  А ПРИ КИМ Я НЯМА ЗА РАЗЛИКА ОТ ДЕМОКРАТИЧНИТЕ РЕЖИМИ РАЗЛАГАЩИ СЕ БАВНО .

  Коментиран от #3

 • Баче Кико
  Отговор
  3 15:30  12.01.18

  До коментар #2 от "ДРОГАТА Е ВРАГ НОМЕР ЕДНО":

  Не прав,демократичните режими доста по бързо се разлагат,защото бързо се разбира че не са никак демократични.

  Коментиран от #4

 • Kcaniba
  Отговор
  4 16:03  12.01.18

  До коментар #3 от "Баче Кико":

  Чий го дирите тук другари,отивайте при Ким!

  Коментиран от #8


 • Кики
  Отговор
  5 16:29  12.01.18
  Който е опознал добре С.Корея, е наясно, че Ким е прав в изказването си. Страната е независима ( характерно за идеологията и) със силна икономика във всяко отношение! Нашите учени могат само да се поучат от севернокорейските си колеги по отношение на работна среда и условия за отдих.

  Коментиран от #7

 • Бай Тошо
  Отговор
  6 17:12  12.01.18
  Дръжте се братски Корейски народ! Макар и идеологията "Чучхе" да не върви по правилната линия, както и Албанската и Китайската през 70-те, борете се. Постепенно световният заговор под името капитализъм ще се разпадне... Справихме се с неутронната бомба, ще се справим и със санкциите. Взимайте пример от Русия

  Коментиран от #10

 • Бай Тошо
  Отговор
  7 17:15  12.01.18

  До коментар #5 от "Кики":

  Не съм напълно съгласен, но все пак щом е жива и в наши дни... От друга страна Източноевропейският комунизъм се разпадна най-пръв заедно с Югославския и Албанския. Обаче КНР и Корея все още се държат. А дано! Най-големият плюс от Албанския, е че там е липсвал напълно култа към личността. Това е една от най-големите грешки на Революционната опозиция.

  Коментиран от #11

 • Баче Кико
  Отговор
  8 17:21  12.01.18

  До коментар #4 от "Kcaniba":

  Ни съм комунист,ни съм демократ! Аз съм си аз и стадното мислене и поведение не ми е присъщо откато съм се родил. А комунист и демократ са две страни на една и съща монета,но това дебилите не го разбират. Бегай у лево!

  Коментиран от #9

 • Неутрален човеколюбец
  Отговор
  9 17:44  12.01.18

  До коментар #8 от "Баче Кико":

  Човека си е избрал да бъде независим. Това е най-добрата позиция в днешното време.
 • Кики
  Отговор
  10 18:11  12.01.18

  До коментар #6 от "Бай Тошо":

  Путин каза, че Ким е изключителен политик - така е! Много умело управлява и брани страната си,затова хората го обичат. Придържа се стриктно и към идеологията " Чучхе " при която страната се стреми към пълна независимост във всяко отношение ( едно от важните неща в " Чучхе ") Но страната винаги е отворена за политически, икономически и всякакви други контакти. На този етап светът пренебрегва тази страна, защото не я разбира... и е затрупва със санкции, защото са вълци!

  Коментиран от #12

 • Барчо
  Отговор
  11 22:44  12.01.18

  До коментар #7 от "Бай Тошо":

  Не си ходил явно в Албания да речем през далечната 1080 г. Само един пример ще ти дам. За да идеш от едно населено място в друго се изискваше пътен лист на самия човек. Не говоря за коли и т.н. Там беше нещо абсолютно ненормално. Цялата държава беше лагер. Там имаше култ, но не към личността на човек, а към тоягата, която е в ръцете на държавата. А тя изобщо не се свенеше да я ползва по предназначение редовно.
 • Барчо
  Отговор
  12 22:49  12.01.18

  До коментар #10 от "Кики":

  Не знаем дали го обичат или не, но действително че постига поставените си цели. А те не са да се нальока вечерта. Целта му държавата да стане ядрена сила и да се нареди сред големите, като същевременно я опази да не я унищожат до тогава е голям залък. Като пример една Англия не може да се отцепи от ЕС като хората. Ким за сега успява, а и ми се струва че направо си е успял. Краварите го изпуснаха и вече нищо не могат да направят. Сега щът не щът ще приемат факта колкото се може по така. Да не изглежда нагъзване де!
 • Хохи
  Отговор
  13 10:52  13.01.18
  Много ме радва КИМ ПРАВИ АНГЛОГОВОРЯЩИТЕ ЗА СМЯХ ! ВЕЛИКИЯ РАЗВИТ ЗАПАД, БОЖЕЕЕЕЕЕЕ БРАВО
 • ultra
  Отговор
  14 16:44  14.01.18
  Публикувано във факти.бг: Той е разпоредил и специални парични премии за най-изтъкнатите учени Похвално, за тях ще има допълнителна дажба ориз:)

Напиши коментар:


Публикувай