12 Януари, 2018 16:18 4 176 19

Богат комунист се изправя срещу Путин (СНИМКИ)

  • русия-
  • избори-
  • кремъл-
  • павел грудинин-
  • генадий зюганов-
  • владимир путин

Руската ЦИК регистрира нетрадиционен кандидат на комунистите за президентските избори през март

Богат комунист се изправя срещу Путин (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Руската комунистическа партия предприе изненадващ за мнозина ход, като регистрира богат 57-годишен агробизнесмен за съперник на титуляра Владимир Путин в битката за президентския пост, вместо своя лидер ветеран, 73-годишния Генадий Зюганов, предаде ТАСС.

ЦИК съобщи, че е регистрирала Павел Грудинин, който управлява селскостопанска ферма край Москва, за кандидат на комунистите в президентските избори на 18 март. Той е ново лице в иначе закостенялата политическа йерархия на своята партия, почти непроменена през последните две десетилетия.

Победата на 65-годишния Путин, който има подкрепата на държавната телевизия, на управляващата партия "Единна Русия" и на много избиратели извън големите градове, се смята за сигурна, отбелязват наблюдателите. Кандидатурата на Грудинин може индиректно да помогне на Путин, като увеличи избирателната активност на фона на признаците за апатия сред някои избиратели, които смятат, че както и да гласуват, сегашният президент ще победи.

Богат комунист се изправя срещу Путин (СНИМКИ)

Богат комунист се изправя срещу Путин (СНИМКИ)

Електоратът на Комунистическата партия на Руската федерация постоянно се свива. През 1996 г. той беше почти 41 процента (30 млн. избиратели). А на последните президентски избори през 2012 г. Зюганов, при четвъртото си участие, получи подкрепата на малко над 12 млн. гласували.

Въпреки това партията - отглас от съветските времена, остава популярна сред милиони руснаци, особено сред по-възрастните, които живеят в селските райони, и запазва стабилната си национална структура, което й позволява редовно да се нарежда на второ място в изборите след управляващата партия.

Грудинин е нетрадиционен партиен кандидат. Той е бивш поддръжник на Путин, с чувство за хумор, не крие, че печели 20 млн. рубли годишно (над 350 000 долара). Казва, че модерните комунисти трябва да се учат от грешките на СССР и предлага Русия да се поучи от някои аспекти на китайския комунизъм.

Наблюдателите обръщат внимание и на друга сериозна разлика в поведението на компартията. До неотдавна Зюганов критикуваше управляващата партия "Единна Русия", а този път бе много по-внимателен в изразите си при строго контролираната политическа система и избягваше остри критики срещу Путин.

Богат комунист се изправя срещу Путин (СНИМКИ)

Грудинин обаче се държи доста по-разкрепостено. Той често обвинява Путин за празни обещания и каза, че той се е задържал начело на властта прекалено дълго, сравни ни дори с бившия съветски лидер Леонид Брежнев, чието дълго управление бе наречено "времето на застоя". "Защо повтаряме същата грешка?", посочи Грудинин в един телевизионен дебат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    8 2 Отговор
    Хмм! Интересен ход!

    Коментиран от #19

  • 2 Гошо

    32 14 Отговор
    "Богат комунист се изправя срещу Путин"

    Че беден комунист съществува ли? Само поддръжниците им са бедни и невежи, но иначе самите комунисти си живеят добре, тъй като имат навика да вземат от чуждата баницата без да питат.

    Коментиран от #3

  • 3 Справедлив

    14 16 Отговор

    До коментар #2 от "Гошо":

    И комунистите са като капиталистите-като две капки вода са..-взимат от другите без никакви скруполи..

    Коментиран от #4

  • 4 Гошо

    22 12 Отговор

    До коментар #3 от "Справедлив":

    Не точно. Капитализмът се базира на доброволна размяна. В една правова държава капиталистът забогатява, като предлага на другите нещо стойностно, нещо, за което са склонни да си разменят парите. Ако аз предлагам продукт, чиято стойност според теб е 15 лева, но аз го продавам за 10 лева, след като направим размяната и двамата сме по-добре от преди. Ти имаш продукт за 15 лева, за който си платил само 10 лева, а аз имам 10 лева приход за продукт, чието производство ми е струвало 9 лева.


    В този ред на мисли капиталистът обогатява обществото, тъй като създава допълнителна стойност, а комунистът краде без да създава нищо. Потвърждение на тези думи съществува в многобройните статистики за благоденствието на капиталистическите и комунистическите държави.

    Коментиран от #10, #11

  • 5 Бай Тошо

    10 4 Отговор
    Времето ще покаже. Иначе калашника ми е готов, купих си провизия. Готов съм за отбрана на Народна Република България, друга не. Идеята за възкресение на СССР става все по-лоши лятна. Комунисти России заедно с КПРФ стават все по-популярни при младите хора. Ако Навални спечели изборите, който е открит демократ и е за легализация на марихуаната, аз излитам от нашата Земя.

    Коментиран от #6

  • 6 Бай Тошо

    5 5 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Тошо":

    Обичам да си поправям грешките. Идеята за възкресение на СССР става все по-популярна* Автокорекцията е враг номер два на човечеството!
  • 7 Колев

    6 3 Отговор
    Ами то и у нас в ГЕРБ колко комунисти има ма мишкуват. У нас има много "социалисти" или социалдемократи и всякакви но никой не си признава -комунист сал един не се отрече до последно Чакъров /съветник на Тато от соца/ но си почина човека наскоро !Евролевица на Лупи / тя има ли я още / АБВ, БСП ма що един поне не си признае ? Какво лошо има ето човека изповядва тази идея и с нея се явява на избори !
  • 8 Частна собственост и комунизъм няма

    12 3 Отговор
    Русия да се поучи от някои аспекти на китайският комунизъм. Бай Тошо като му говореше на прошляка Горбачов , да последваме китайците , белязаният го ритна , сега чак след 30 години са сещат. ТО и това в Китай не е комунизъм , ни риба , ни рак , ма им върши работа, щом разстрелват корумпираните на стадиона.
  • 9 Избори без избор

    3 6 Отговор
    Местният Цветан Василев.
  • 10 Реално

    8 8 Отговор

    До коментар #4 от "Гошо":

    Глупости-капиталиста само цица и дава колкото да не умреш от глад-факт. Комунистите и те цицат,ама дават поне малко повече-защото искат да им повярваш в идеята..И точно тук стана проблема на сегашните американци-проповядват и изнасят по целият свят идеята на капитализма-но не дават повечко...а ако не си съгласен с тях-получаваш бомби,унищожена държава и безброй жертви. САЩ като най-видни капиталисти повтарят грешките на комунистите-изнасят свойте идеи по целият свят-и няма не искам..Точно този похват ще им изиграе лоша шега-както навремето на СССР..

    Коментиран от #12

  • 11 А стига бе

    9 7 Отговор

    До коментар #4 от "Гошо":

    Че то има много капиталистически държави които са по -зле от комунистическият Китай или Виетнам-примери мога да ти дам много. Силата на капитализма се държи само на едно нещо-основно- и това е печатницата на долари и военната агресивна политика на американците. Всичко друго е бож лаф за наивници.

    Коментиран от #16

  • 12 Васил Коларов младши

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "Реално":

    Винаги става така. Идеологията я създава народа, от желание за промяна. Обаче управниците я крадат и използват в свои нужди. От Древен Египет до днес нищо не се е променило. Народовластието е много добра идея. Защо да не ръководи само народа, без управяващите, със свои представители?
  • 13 Компетентен

    3 4 Отговор
    Този няма абсолютно никакъв шанс срещу Путин !
  • 14 Бесен Язовец

    5 4 Отговор
    Кьор фишек, само за бройка е тоз, имитира конкуренция на изборите, които също са кьор фишек !
    Защо букмейкърите не приемат залагания на руските избори ? Понеже ситуацията е ясна и няма абсолютно никаква интрига !
  • 15 Бесен Язовец

    5 2 Отговор
    Нека се пробва човека в Русия изборите са прозрачни и нека по- добрия победи.
  • 16 питащ?

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "А стига бе":

    Ти в в Китай беше ли.Като отидеш и постоиш поне месец да видиш как живеят работниците в Китай тогава пиши, и се обоснови кои са капиталистическите държави ,че комунистическите са само 4 .
  • 17 МУЛТИ МИЛИОНЕР ОЛИГАРХ БЕЗПАРТИЕН

    1 1 Отговор
    По заповед зад океана на КПРФ ИЗБРАННИК СТАВА. ХА ? ! ЧЕ КАК ТАКА ? РУСИЯ Е КОЛОНИЯ НА САЩ. НА МНОГО ОЛИГАРСИ ЗАКОПЧАХА ИМ КАПИТАЛОВЛОЖЕНИЯТА ЗАД ОКЕАНА - ПРОХОРОВ СПОРТНА ЗАЛА И НЮ ДЖЪРЗИ БАСКЕТБОЛ ОТБОР ПРИТЕЖАВА, НО СМЕТКАТА МУ НЯКОЙ МУ ПОДСКАЗА, КОЙ Е КУМ И КОЙ Е СВАТ. НА ОЛИГАРХА КИРИМОВ ВЪВ ФРАНЦИЯ МУ ЗАКОПЧАХА КАПИТАЛА И РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ СА НА КРЪСТОПЪТ - НА КЪДЕ В НЕДЕЛЯ. В РУСИЯ ИЛИ ПРИ БЕРЕЗЙОВСКИ В ЛОНЗОН ПОД ДУША. ЖИВОТА Е РАДОСТ И ТЪГА РУСИЯ Е КОЛОНИЯ ПЪЛНА С ПРЕДАТЕЛИ С ПАРИ.
  • 18 факт

    0 2 Отговор
    БЕДЕН КОМУНИСТ НЕ СЪМ ВИЖДАЛ
  • 19 Жаргони

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "goni":

    Няма нищо интересно - режисирали са го заедно с Путин - ако в следващите избори "Единна Русия" не постине мнозинство ще "преговарят" с "новият" кандидат и ще управляват заедно
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания