1 639 7

Размирици и хаос в Гърция

Полицията атакува с газ протестиращи

Снимка: БТА/AP
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Сблъсъци с полицията избухнаха по време на протестите в Гърция, съобщи Fox.

Около 8000 протестиращи се събраха за протест в центъра на Атина. Те се обявиха срещу последните икономии в бюджета на страната. Масова стачка обхвана и градския транспорт в страната, като метрото в столицата не работи цял ден.

Сблъсъците са избухнали в края на протестите, когато полицията е използвала сълзотворен газ срещу протестиращите. Полицията е употребила сила, след като група протестиращи са се опитали да пробият полицейския кордон.

Властите в Гърция приемат реформите, за да получат нов спасителен транш от Европа. Икономиите обаче не се приемат от повечето гръцки граждани

Гърция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • КО стаа
  Отговор
  1 18:14  12.01.18
  Гърчолята се смееха на нас-Тихо да не събудим българите !Ха сега ще видят кон боб яде ли, колкото по шават по влиза !Га ядоха кИфтета и играеха сиртаки по таверните не викаха, га трябва да ги връщат парите врещят до небето !Ма пак са по добре от нас, ще повярвам че те са по зле от нас, само ако видя гъркиня да чисти наши къщи и грък да коси с коса по нашите поля сено само тогава !!!!
 • 2 18:25  12.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • onq s konq
  Отговор
  3 18:56  12.01.18
  Наскоро един русофил беше написал че и да бягаме срещу гърците,пак няма да ги стигнем защото...пенсиите им били по-високи от нашите.Не каза обаче цените им в магазина колко са по-високи от нашите,за другите неща пък като данъци,такси,глоби,ток,вода,горива и т.н.-да не говорим.Също бе споменато че за разлика от нашите управници-дупедавци,техните мислели за народа си и отстоявали исканията си пред света.А не е ли въпросният ПОРЕДЕН ПРОТЕСТ ТОЧНО СРЕЩУ ГРЪЦКИТЕ УПРАВНИЦИ-СЪЩИТЕ ТИЯ,КОИТО "МИСЛЕЛИ" ЗА НАРОДА СИ?

  Коментиран от #4

 • Р.О.
  Отговор
  4 19:37  12.01.18

  До коментар #3 от "onq s konq":

  Ей, оня! Пак не си питал коня.
 • Гост
  Отговор
  5 20:00  12.01.18
  18 години им работих и бях бял роб, как се радвам че ги съсипват, 18 години без осигуровки, голяма радост в душата ми! "Тъй който другите осъжда бързешката, Животът пък със него, изтрива си краката!
 • ВулканиЗатор
  Отговор
  6 10:30  14.01.18
  Дали са на света думата "математика" пак не са могли да си направят математиката! Па с такова самочувствие намират в себе си правото да "решават" как да се нарича тоя или оня комшия.. да си налягат парцалите и да си оправят математиката балансирайки жизненият си стандарт според възможностите си, че ЕС не е длъжен да ги издържа.. нагли, високомерни и мързеливи..
 • Мангала
  Отговор
  7 22:24  14.01.18
  На това се вика единство ,,не са като в Българите ,,,,,,,,,,СТРАХЛИВЦИ,,,,,,,,,,,

Напиши коментар:


Публикувай