13 Януари, 2018 08:23 2 016 48

Меркел по-популярна от Хитлер

  • ангела меркел-
  • адолф хитлер

Ангела Меркел е по-позната сред холандските деца, отколкото е Адолф Хитлер, доказват резултатите от анкета, публикувани в петък.

За проучването Амстердамският институт по германистика е помолил 3000 ученици на възраст между 11- и 19-годишна възраст да назоват възможно най-много личности от Германия, за които са чували някога, съобщи "Канал 3".

Мнозинството от тях са посочили на първо място германския канцлер Ангела Меркел, а на второ - фюрерa Адолф Хитлер.

Това показва промяна спрямо аналогично изследване, проведено през 2010 година, когато всъщност Хитлер зае първата позиция. Тогава децата бяха помолени да посочат и познати книги от германски автори.

В отговор учениците се бяха сетили първо за автобиографията на Хитлер "Моята борба", а след това и за "Четецът" на Бернхард Шлинк. 85% от анкетираните обаче бяха признали, че никога не са чували за други писатели и литературни произведения от Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    0 26 Отговор
    Паметник за великата Меркел ! Анчето е супер !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Българин

    9 10 Отговор
    Заглавието е пример за хибридната война на Русия срещу ЕС. Но съм 100% сигурен, че Хитлер ще бъде по-популярен сред руските деца от Меркел.
  • 4 Stefko 88

    22 3 Отговор
    Хитлер е най-големия!

    Коментиран от #36

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Българин

    7 16 Отговор

    До коментар #5 от "Керемидчиев":

    Чудя се дали сред русофилите някога ще се надигане това, за което говориш-обич към род и Родина?

    Коментиран от #17, #18

  • 7 Керемидчиев

    12 7 Отговор
    До 6
    Я пак, да започнем да правим трафика както вчера на Факти ли ?Ние сме родолюбци и НЕ получаваме външни грантове за разлика от вас все наведени на запад и чакащи поредния транш ! А когато той спре, толкова ще ви е и писането по форуми и ще чакате поредния друг от където и да е той но това НЕ е родолюбие и вие си го знаете много добре !!! Ха ха те "обичали" род и Родина !!!!!

    Коментиран от #8, #11

  • 8 Българин

    8 10 Отговор

    До коментар #7 от "Керемидчиев":

    Много си елементарен като с виждаш всичко до траншове. Траншове, приятелю са единствения мотив за действие за вашите русофилски лидери-Волен, Курнелия, Гоцев, Шаренкова. Там се разрови за траншове.
  • 9 Керемидчиев

    8 6 Отговор
    Хей "българина" леко с вота че пак се заиграхте с "Фактите" ха ха ха и си личи :)))
  • 10 Керемидчиев

    6 5 Отговор
    до 8
    Я "българино" та други не получават ли грантове, в медии и тв но от запад ми те не го крият и като гледам и ти май си вътре в кюпа ?!

    Коментиран от #13

  • 11 Барчо

    7 6 Отговор

    До коментар #7 от "Керемидчиев":

    Служих на времето в Сливен с един Керемедчиев, някъде от търновско беше, правеше се на гоолем комсомолец и беше гоооолем четкаджия и лизлю, заради което често го отнасяше ! Да не си ти ?
  • 12 Керемидчиев

    6 6 Отговор
    До 11 Барчо и "българина"
    Сегаа аз спирам да пълня празни лейки пълнил съм го по доста форуми и съм разбрал че те НЕ подлежат на напълване затова-.!. и със здраве !!!!

    Коментиран от #14

  • 13 Българин

    12 10 Отговор

    До коментар #10 от "Керемидчиев":

    Пишеш ме българин с кавички, та искам да те запитам:
    Кога русофилите сте били българи? Когато за да угодите на Русия свалихте княз Батенберг и правихте бунтове във войската? Или когато взривихте църквата Света Неделя? Или когато признахте московското творение "македонска нация" и биехте българите в Пиринско да се пишат македонци? Или когато хранехте прасетата с българи? Или може би когато искахте България да стане 16 република на СССР. Никога не сте били и няма да бъдете българи!

    Коментиран от #41

  • 14 Барчо

    7 4 Отговор

    До коментар #12 от "Керемидчиев":

    Ясноооо, ти си значи, познах те по това, че като видиш малко зор, веднага включваш задна, аре меко китко, барай по задачите.

    Коментиран от #40

  • 15 Иванов

    9 6 Отговор
    Бре либералните псета от рано вият в защита на Меркел ли е що ли и в защита на надницата си ?
  • 16 Керемидчийски

    1 7 Отговор
    Мене ни мъ интересува Меркелица, по мъ интересува кога нейнити господари ще правят третия храм, кога и кога господарите и на нишете празноглавци ей туй по мъ интересува ! И най вечи кога ще им идва баш началникъ им на всички баш ????
  • 17 Ильо

    11 7 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    А ти какъв българин си бе мекере американско. Русофили мрусофили щ, гледай си работата. Ходи си при чичко Тръмп. Тук е Европа и американчета и техните подлоги не ни трябват. ЕС трябва да отсвири гадните янки и да си гледа изцяло своя интерес. Ама такива като Меркел правят точно обратното.

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Българин

    6 7 Отговор

    До коментар #17 от "Ильо":

    Руските мекерета винаги се издавате с примитивния си антиамериканизъм. Никъде в това, което съм написал не става дума за Америка, а още по-малко, съм възхвалявал САЩ и Тръмп. Но русофилите толкова сте елементарни, че за вас всеки, който не харесва руската кочина е американско мекере. Не съдете по себе си, да разлика от вас има и българи, за които любовта към България не минава през любовта към Русия. И подобни същества като вас не могат да диктуват на нас българите, къде да ходим. ние сме у дома си.
  • 20 Шаран БГ

    3 1 Отговор
    Човекът е най-висшето същество на Земята -- помни само най-големите убийци и разсипници !
    Навеки ще помним и "Църния Ваньо" !!
  • 21 Българин

    6 7 Отговор

    До коментар #18 от "Антисоросоид":

    От русофила едва ли ще има нещо по-извратено и сбъркано.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Зоолог

    8 9 Отговор
    Русофила е нещо като кентавър, само, че главата му е на руски ватник и крещи единствено "Слава на Русия" , "Крим е руски" и "Путин е велик". А задника му е на български комунист, защото като пpъднат в Москва, той се раздрисква по форумите.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 мнение

    10 0 Отговор
    Това са некоректни сравнения. Хитлер е бил преди 70 години, а Меркел е сега на власт. Анкетата е сред деца, които нямат дълъг жизнен опит. След 70 години нека се направи анкета за Меркел, да видим дали някой ще си спомни за нея. При това сравнение ясно се вижда, че авторитетът на Меркел е под въпрос, щом е сравнявана с човек отпреди 70 години. Това е хибридна война на западнонаведените срещу всичко авторитетно от предишни епохи.
  • 27 Хохи

    12 1 Отговор
    ИСТИНАТА ПОНЯКОГА СЕ БАВИ НО ВИНАГИ ИДВА!!!
    хората, бавно но се събуждат.

    Тази ГНУСНА, ЧОВЕКОПОДОБНА, ТИНЯСАЛА ЖЕНА трябва да бъде СЪДЕНА, за унищожаването на Германия и на Европейски те държави. Дано Германците се осъзнаят по-скоро, че тоя път ще бъде пълното унищожение на Германия!!!!!
    с ПСВ не се получи!
    с ВСВ не се получи!
    но ТСВ която върви с пълна сила в момента, май ще се получи! ЛОШО ЗА ВСИЧКИ НАС
  • 28 Българин

    3 7 Отговор

    До коментар #24 от "Ильо":

    Единствено русофилите-продажници сте тези, които мърсите българското име. Посочи ми поне един русофил, който да е бил български патриот през последните 100 години. няма такъв. дори Дядо Вазов, който спрягата за русофил и, който цитирате под път и над път е бил русофил до време. достатъчно е било да падне и един руски снаряд на българска земя и дядо ви Вазов е станал член на инициативния комитет за преименуване на храм-паметника "Ал. Невски" на " Св. и св. Кирил е Методий" и е писал стихове против руските окупатори.

    Коментиран от #30

  • 29 Българин

    3 7 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    Чудя се, русофилите може ли да живеете без да мразите някой, особено, тези, които са ви посочени от Москва?
  • 30 Ильо

    8 2 Отговор

    До коментар #28 от "Българин":

    А ти ми посочи през последните 100 години поне една армия, освен руската през 1878 година, която да е защитила български интереси. Не руснаците бомбардират София, а сегашните ни братя - американци и англичани. Загинали са 2000 българи, въпреки че България не участва по никакъв начин в активни военни действия срещу съюзниците. За санстефанския мирен договор и съответно берлинския да не говорим изобщо, че ми се повръща. Посочи ми един конфликт, в който да сме били противници на руснаците и да не сме били губещата страна. Мразещия в случая си ти, защото като ти гледам коментарите, ти мразиш руския народ като цяло, което те прави абсютен ксенофоб и нацист.

    Коментиран от #31, #46

  • 31 Българин

    3 8 Отговор

    До коментар #30 от "Ильо":

    Българската армия, българофоб че, българската. И не мразя руския народ, а само посочвам, че Русия е враг на ЕС и на България, а русофилите, също.

    Коментиран от #32

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Българин

    4 6 Отговор

    До коментар #32 от "Ильо":

    Врагове на България са тези, които работят против българските интереси. А българските интереси са да сме част от ЕС. Русия работи против ЕС, за неговото разбиване и отслабване. Т. е. работи против България. А вие, русофилите подкрепяте тази руска политика. Следователно сте врагове на България. Не можеш ли да схванеш?

    Коментиран от #35

  • 34 факт

    1 1 Отговор
    НАСЕЛЯВАНЕТО НА ЕВРОПА С МУСУЛМАНИ ЗА ЕВРЕИТЕ ЩЕ СТАВА ТЯСНО ?
  • 35 Ильо

    3 2 Отговор

    До коментар #33 от "Българин":

    Не, не мога, защото аргументите ти са тъпи и като на 10 годишно дете. Най големия враг на ЕС са САЩ, защото те са страната, която е най застрашена от единна и силна Европа. Беше дошъл такъв момент, когато долара се обезцени главоломно спрямо еврото, тогава започна конфликта в Сирия, конфликта в Крим, санкциите, ограниченията, от които губи най много ЕС. И изведнъж долара скочи и се стабилизира. Руските олигарси не са с нищо по лоши от американските такива, с тази разлика, че когато алъш вериша на Русия с ЕС върви, печели ЕС, а когато има санкции, печелят САЩ. Защо САЩ не си взеха бежанците от арабските страни при тях, ами ги натресоха на страните от Европа, да ги храним и обгрижваме. Да вземат от хляба на европейските деца. За скритите ислямски джихадисти да не говорим, които ще са в бъдеще най големия проблем на Европа. Истинските бежанци са в Турция, в Европа доидоха боклуците и ислямистите. Помисли си ти, защо е създаден ЕС, тогава говори.

    Коментиран от #37

  • 36 ДДД

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Stefko 88":

    прави са децата злото се помни
    в казармата от старите нали си спомняте
    този които ви трови наи много?
    или покупка на развалена кола?
    после и да си купите 10 здрави ще помните развалената
    та затова знаят злата меркел
    а не добрия хитлер
  • 37 Българин

    1 7 Отговор

    До коментар #35 от "Ильо":

    Не знам дали има по-елементарни същестав от тези с промит от руската пропаганда мозък!

    Коментиран от #42

  • 38 семи проф

    6 0 Отговор
    Ще видим след 73 години от както е смъртта на Хитлер дали някой ще помни Меркел...а Хитлер ще го пом нят докато свят светува ..Много неуместно да сравняват Меркел и Хитлер ..Меркел е популярна благодарение на медиите ...защото е подлога на американците
  • 39 гост

    3 3 Отговор
    "Врагове на България са тези, които работят против българските интереси. А българските интереси са да сме част от ЕС."

    "Българските интереси v/s Европейксите и тези на НАТО. "

    Преди време водехме същият спор и ти яко отпадна, още в началото. Дори не успя да формулираш ЕДИН български интерес извън "членството в ЕС и НАТО". Дай ползи и недей да пишеш еврофондове, щото това са помощи, не ползи. Фиксирани "помощи" в замяна на разсипана икономика. Недей да ми говориш за свободно пътуване и работа в чужбина, защото резултатите от тази възможност за България са крайно негативни.

    Да видим дали нещо нови си измислил последната седмица или пак мисловният ти процес отново ще се сведе до НПО лозунги.

    Изброй ми 5 случая на защитен български интерес последните 10 години? Само 5!

    Коментиран от #43

  • 40 pompev

    0 4 Отговор

    До коментар #14 от "Барчо":

    Точно казано! Русофили,комунисти И евреи !
  • 41 pompev

    0 3 Отговор

    До коментар #13 от "Българин":

    Точно казано! Русофили,комунисти И евреи !
  • 42 НПО отражение

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Българин":

    Има, виждал ли си се в огледалото?
  • 43 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #39 от "гост":

    ... пак съм аз. Продължение:

    Ето нещо за "ползата" от ЕС:
    "От 1989 до 2017 в България завинаги затварят врати 2544 училища"

    http://glasove.com/categories/izgubenata-bylgariya/news/a-nyakoga-narichaha-obrazovanieto-ni-bylgarskoto-chudo

    Хайде "българино", коментирай "българските" интереси, които защитаваш:
    "българските интереси са да сме част от ЕС"

    ...чакаме!

    Коментиран от #47

  • 44 Бай хЪйЛЯБ

    0 1 Отговор
    Г-жа Меркел надмина тейко си,г-дин Шикългрубер.Така е по план.
  • 45 Патето Яки

    0 0 Отговор
    Снайпериста се е скрил в миша дупка.
  • 46 Барчо

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Ильо":

    Ильо! Доста повече са убити от тези 2 000 българи при американо-английските бомбандировки. Не ги жали. 4 208 българи са убити и горе долу толкова тежко ранени. 45 000 бомби в над 120 населени места, както и 12 657 жилища и обществени сгради са сринати.
  • 47 Барчо

    4 0 Отговор

    До коментар #43 от "гост":

    А къде забравяш заличените на картата на България 164 населени места след 1989 г??? 564 села са с под 10 човека и повечето сигурно вече са заличени, защото това са данни до 2015 г. За друго няма да говоря, за да не предизвиквам спорове. Това са сухите факти и няма кой да ги обори.

    Коментиран от #48

  • 48 filo

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Барчо":

    Фактите са,че селата започват да се обезлюдяват след 1944, когато комунягите отнемат поминъка на хората и те се преселват по градовете да работят в предприятията. Затова сега всеки гражданин има село. Иначе сравнение между Хитлер и Меркел не може да има. Единият е истински държавник, а другият американска подлога.
Новини по държави: