760 1

Гърция залага твърдо на Меркел и Шулц

Атина е силно обезпокоена от правителствения вакуум в Берлин

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Съставянето на голяма правителствена коалиция в Германия, начело с Ангела Меркел, е възможно най-добрият сценарий за Атина, тъй като желанието на кабинета Ципрас е сегашната спасителна за Гърция програма да бъде доведена докрай, а за това е необходимо и германско участие, смята в. "Катимерини".

Гърция е силно обезпокоена от правителствения вакуум в Берлин, тъй като решенията по нейната програма и по облекчаване на гръцкия дълг не могат чисто процедурно да бъдат уредени от едно служебно германско правителство, а трябва да минат през Бундестага - германския парламент.

Гръцкият интерес за нова германска коалиция е породен и от факта, че от нея се очакват решения и на редица други въпроси. Берлин е в групата на международните фактори, проявили интерес за незабавно уреждане на спора между Атина и Скопие за името на Македония и от Германия се очаква да изиграе значима роля в задаващите се интензивни преговори между двете страни.

Германия остава най-мощният фактор и при взимането на решения в Европа що се отнася до управлението на бежанските и миграционните потоци. На нея се разчита и за това, че тя има и влияние върху Анкара за спазване на договореностите с ЕС по този въпрос, пишат още медиите под Акропола.

Гърция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Бесен Язовец
    Отговор
    1 02:23  16.01.18
    Гърците 1989г.с външен дълг 70 милярда $ България с 8 милярда$ и седнали разни да ми разправят как си живели гърците хай а в бг.било мизерия.Сега тръгнали да и се мазнат на тая като някакви просяци чак за вакума в Германия се притесняват.Но така е като си даваш з...под наем за пари е така

Напиши коментар:


Публикувай