1 491 0

В Северна Корея има положителни промени

Китайският лидер Си Дзинпин проведе телефонен разговор с президента на САЩ Доналд Тръмп

Снимка: БТА/AP
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Китайският лидер Си Дизпин проведе телефонен разговор с президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщи South China Morning Post.

Разговорът дойде в момент, в който в САЩ се говори за налагането на санкции срещу китайската икономика.

„САЩ и Китай трябва да запазят обмена си на всички нива. Те трябва да използват пълноценно всичко отношения на високо ниво“, е заявил Дзинпин.

Той е подчертал, че политическите отношения между двете страни са отбелязали напредък през 2017 г. и сътрудничеството трябва да продължи по различни теми. В това число се включва и ситуацията в Корейския полуостров.

Дзинпин е подчертал, че „в ситуацията на Корейския полуостров се виждат положителни промени“. Според него всички замесени страни трябва да обединят усилия, за да запазят напредъка и да продължат мирните преговори.

През миналата седмица между Северна Корея и Южна Корея се проведе среща на високо ниво, в която властите в Пхенян се съгласиха да изпратят свои спортисти на Зимните олимпийски игри.

От там вече се наблюдава смекчаване на тона спрямо Южна Корея. В САЩ все още има скептицизъм спрямо севернокорейският лидер Ким Чен-ун. Тръмп обаче подкрепи преговорите.

Китай


Още по темата

 • Путин нарече Ким Чен-ун „зрял“ политик

  Путин нарече Ким Чен-ун „зрял“ политик

  Руският президент Владимир Путин заяви, че севернокорейският лидер Ким Чен-ун е „зрял“ политик, предаде „Ройтерс“. По думите ...
  12.01.2018
  2 292
  32
 • Тръмп: Не съм расист

  Тръмп: Не съм расист

  Американският президент Доналд Тръмп заяви, че не е расист. Думите му са коментар за разразилия се скандал, след като нарече страните от Африка ...
  15.01.2018
  626
  6
 • В Китай отзовали 20 млн. автомобила

  В Китай отзовали 20 млн. автомобила

  През 2017 г. заради различни неизправности и проблеми с качеството в КНР са отзовани рекордните 20 000 000 коли, съобщава Китайската асоциация на ...
  16.01.2018
  4 684
  10
 • Тръмп със зверска заплаха

  Тръмп със зверска заплаха

  Северна Кроея определи заплахите на президента на САЩ Доналд Тръмп като „пристъп на умопобъркан“, съобщи ...
  16.01.2018
  11 197
  11

Напиши коментар:


Публикувай