3 056 13

Иран към САЩ: Това ще разгори пламъците на войната

Техеран критикува Вашингтон за създаването на ново въоръжено формирование в Сирия

Иран към САЩ: Това ще разгори пламъците на войната
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Иран заяви, че ако бъдат създадени сили с численост 30 000 души с подкрепата на САЩ в Сирия, това ще "разгори пламъците на войната", съобщи Reuters. Агенцията допълва, че подобни реакции за американския план вече са изказали Сирия, Турция и Русия.

В неделя оглавяваната от САЩ антиджихадистка коалиция каза, че работи с главния си съюзник в Сирия, арабско-кюрдската коалиция Сирийски демократични сили, за създаването на въоръжено формирование, което да извършва операции по границите с Турция и Ирак, както и във вътрешността на Сирия.

Говорителят на външното министерство на Иран Бахрам Касеми каза, че това ще засили напрежението в Сирия. "Съобщението на САЩ за създаване на нови гранични сили в Сирия е очевидна намеса във вътрешните работи на страната", заяви той, цитиран от агенция ИРНА.

Иран поддържа правителството на Башар Асад в продължаващия близо седем години конфликт и му изпраща пари и военни подкрепления. Държавният глава вече се зарече, че ще смаже новото формирование и ще прогони американските войски от Сирия.

Русия смята плана за заговор за разпокъсване на Сирия и поставяне на част от нея под американски контрол, а Турция нарече зараждащите се сили "терористична армия".

Иран (Ислямска Република)


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Японеца
  Отговор
  1 14:42  16.01.18
  Навремето СССР подкрепяше кюрдите! Сега Русия е приятел с Турция и кюрдите са в ръцете на САЩ! Колко бързо се сменят приоритетите.
 • САЩ Е. ГАРАНЦИЯ ЗА ЩАСТИЕ ИДЕАЛИ И МЕЧТИ
  Отговор
  2 15:32  16.01.18
  САЩ СЕЕ ДЕРМОК.АЦИЯ И СТРЕЛЯТ С ВИТАМИНИ. ЕХ КОГА ЩЕ ДОЙДАТ И У НАС?
 • РУДУЦИРАНЕ НА ПАПЛАЧТА
  Отговор
  3 15:37  16.01.18
  ПАПЛАЧ, КОМУ СИ НУЖНА И В БЪЛГАРИЯ ? ЗЕМАТА - ДА. ИЗКУПИХА ЗЕМЯТА А ПАПЛАЧТА В ЗЕМАТА. ТРЕТИ ПОЛ, GMO , ТУМОРИ И ИМУНИЗАЦИИ. ОБИЧАМ , ОБИЧАМ МАФИЯТА.
 • Гласувайте за БОЙКО.
  Отговор
  4 17:17  16.01.18
  То пък другите не са ли същите ? Ще ни свършат бавно но сигурно.

 • Аве Фюрер
  Отговор
  5 18:35  16.01.18
  Интересно защо ,когато на времето Русия подкрепяше ПКК и ги снабдяваше с пари ,оръжия и съветници ,кюрдите им бяха много близки и по сърце ,а сега изведнъж ги разлюбиха . Та нали точно Русия десетилетия наред поддържаше терора в Турция чрез ПКК, а изведнъж се прегърна с Турция като за поза 69 .

  Коментиран от #6

 • ТЕЖКА Е ЗА ТЕБ ГЕОПОЛИТИКАТА
  Отговор
  6 18:57  16.01.18

  До коментар #5 от "Аве Фюрер":

  Оди си на село да подготви разсада и окопаш пролетниците. Цървуланко от ОРИЕНТ експрес. Ти в Шенген допуснат ли си ? С кални обувки , ОСИЛ в гъ.ъ и клозет зад кащата , геополитика ще бистри. Те не го пуска в къщата да влезе той на кревата гледа да се ореди.

  Коментиран от #7

 • Аве Фюрер
  Отговор
  7 19:59  16.01.18

  До коментар #6 от "ТЕЖКА Е ЗА ТЕБ ГЕОПОЛИТИКАТА":

  Виждам ,че болестното ти състояние не ти позволява да мислиш трезво , но ти е простено нали си все пак везвъзвратно увреден ...
 • А ТИ МОЙ ФЙРЕР ?
  Отговор
  8 20:12  16.01.18
  Да не дава Господ , МНОГО си добре. ФЮРЕР ! ФЮРЕР ! АЗ ЗНАМ КАК ЩЕ СВЪРШИШ МАЙ ФЮРЕР С ДУПКА В КУБЕТО МАЙ ФЮРЕР ! ВАС МАХТ ДУ ХОЙТЕ ? В ПСИХОТО ?
 • 9 20:14  16.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • наблюдател
  Отговор
  10 22:33  16.01.18
  Следващият ход който се очакваше.Кюрдска армия,кюрдска автономна област.Естествено Турция,Иран и Сирия са недоволни,но явно никой не ги пита.

  Коментиран от #12

 • АНАЛИЗАТОР BG
  Отговор
  11 23:20  16.01.18
  Е вече не съм много сигурен дали ще остане жив кюрд от рабоническата партия. Май ще ги ползват за наторяване на почвата . Русия, турция,иран ,ирак срещу 30 000 хиляди хамерикански рабоници и поне пет хиляди инструктори. Познайте къв ще бъде резултатът след като се срещнат на полето. Кой кого ще закопа ? Някои ще получат много добър урок и доста загуби на техникани пари. И ще има ИМПИИЙЧМЪН , и право в лудницата . Виждал съм смахнати хора но този екземпляр е уникум за връзване .
 • любопитен
  Отговор
  12 06:03  17.01.18

  До коментар #10 от "наблюдател":

  А теб кой те пита?
 • Патриот
  Отговор
  13 16:10  17.01.18
  Браво на янките,бой по самозабравилия се Ердоган и тираничния руски гном.

Напиши коментар:


Публикувай