Last news in Fakti

17 Януари, 2018 11:20 1 877 9

САЩ тренират „сериозно“ за война със Северна Корея

  • война-
  • тренират-
  • мак торнбъри-
  • сащ-
  • северна корея-
  • сериозно

Американците се готвят за най-лошото

САЩ тренират „сериозно“ за война със Северна Корея - 1
Снимка: БТА/ AP

Американските въоръжени сили провеждат „много сериозни“ учения за възможен конфликт със Северна Корея. Това заяви високопоставен републиканец, изразявайки надежда все пак да не се стига до този сценарий, предаде „Дейли Сабах“.

Мак Торнбъри, който е член на Камарата на представителите на САЩ, подчерта, че администрацията на Доналд Тръмп тренира много сериозно за подобен сценарий и разглежда различните опции.

„Военните подготовки са в ход и да се надяваме, че няма да са необходими“, заяви Торнбъри, който оглавява Комитета на САЩ за въоръжените сили към Камарата на представителите. Напрежението между американците и режимът в Пхенян остава високо след серията ядрени и ракетни изпитания.

Секретарят по отбраната на САЩ Джим Матис изрази надежда, че напрежението между Вашингтон и Пхенян ще бъде потушено по дипломатичен път. Въпреки това в Пентагона са подготвени и за въоръжен конфликт между двете страни. САЩ и Северна Корея си отправиха взаимни заплахи за тотално унищожение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да го кажем направо

    20 4 Отговор
    Е добре бе..преговорите м/у Северна и Южна Корея до момента вървят много добре-има вече доста договорености и разбиране и от двете страни...Ама тия свине от Вашингтон не си сядат на задниците,а искат война..

    Коментиран от #2

  • 2 Хомофоб

    15 4 Отговор

    До коментар #1 от "да го кажем направо":

    Няма начин. Иначе ги чака н-ти поред отложен фалит и съответво увеличаване на дълг.
  • 3 Петко

    10 2 Отговор
    Тренират "много усилено" и до тук. Не им стиска д.пе сами, а нещо за маши няма кандидати. Ще вдигнат пърцок до небесата, ще леят пеня с лиги и ще призовават световната общественост да заклейми тлъстия Кимчо и туй то. Това не им е холивуд.
  • 4 Кики

    14 4 Отговор
    Реално С.Корея и Ю.Корея са в добри отношения, не са скарани. Напрежението го създадоха САЩ! И то ще остане докато не се спрат ученията и заплахите от САЩ.Иначе в момента двете страни преговарят единствено за Олимпиадата. За напрежението Ю.Корея трябва да преговаря с тези, които го създадоха. А с Ким за какво да преговарят? Той за нищо на света няма да се разоражи - ядрено.
  • 5 САЩ е жалка скрофа

    10 3 Отговор
    Нали са велика сила бе, за кво им е да тренират за да смачкат малкия голям Ким?

    Смотаняци, СК не могат да ударят без подкрепление, какво да говорим за Велика Русия ;)
  • 6 Гост

    8 5 Отговор
    Ако ударят севера ще им се стъжни,най добрата армия са севернокорейците за момента,имат и достатъчно добро оръжие и подкрепа от Китай и Русия.
  • 7 Аве Фюрер

    6 2 Отговор
    Интересно с какво тренират , с лубликант в едната ръка и анална броеница в другата ?
  • 8 Бесен Язовец

    6 2 Отговор
    Tренират спринт с памперс, идеята е докато спринтират памперса да не се скъса
  • 9 Е ха да видим де

    2 1 Отговор
    Ми ха да почват де. Май само се канят. Хайде най после са си намерили майстора. Кимчо ще им отвърне подобаващо. Да ги видим, колко им стиска. То това не е като в холивудските филми.