1 079 0

Вижте кога САЩ ще преместят посолството си в Ерусалим

Много по-рано от предвиденото време

Денис Джамбазов

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху е убеден, че Съединените американски щати ще преместят посолството си от Тел Авив в Ерусалим до края на годината, съобщи ABC News.

Израелският премиер смята, че американците ще преместят посолството си много по-бързо от предвидения срок. Доналд Тръмп взриви Близкия изток с думите си, че Ерусалим е столица на Израел.

Признаването на града за столица на Израел разпали страстите и предизвика масови безредици. Ходът на Вашингтон беше остро осъден от международната общност. В продължение на десетилетия нито един американски президент не направи това, което обяви Доналд Тръмп.

Служители от администрацията на американския президент обявиха, че очакват американското посолство в Ерусалим да отвори врати до края на мандата на Тръмп. Нетаняху обаче предвижда това да се случи много по-рано.

Израел


Още по темата

 • Крал Абдула: Източен Ерусалим да стане столица на Палестина

  Крал Абдула: Източен Ерусалим да стане столица на Палестина

  Йорданският крал Абдула Втори изрази безпокойство от решението на СAЩ да признаят Ерусалим за столица на Израел. Монархът заяви, че единственото ...
  21.01.2018
  930
  4
 • Шамарът на века

  Шамарът на века

  Палестинският президент Махмуд Абас осъди мирните усилия на американския президент Доналд Тръмп в Близкия изток. По думите на палестинския лидер те ...
  15.01.2018
  13 445
  2

Напиши коментар:


Публикувай