17 Януари, 2018 12:24 1 750 0

Вижте кога САЩ ще преместят посолството си в Ерусалим

  • ерусалим-
  • израел-
  • посолство-
  • сащ-
  • тел авив-
  • бенямин нетаняху

Много по-рано от предвиденото време

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху е убеден, че Съединените американски щати ще преместят посолството си от Тел Авив в Ерусалим до края на годината, съобщи ABC News.

Израелският премиер смята, че американците ще преместят посолството си много по-бързо от предвидения срок. Доналд Тръмп взриви Близкия изток с думите си, че Ерусалим е столица на Израел.

Признаването на града за столица на Израел разпали страстите и предизвика масови безредици. Ходът на Вашингтон беше остро осъден от международната общност. В продължение на десетилетия нито един американски президент не направи това, което обяви Доналд Тръмп.

Служители от администрацията на американския президент обявиха, че очакват американското посолство в Ерусалим да отвори врати до края на мандата на Тръмп. Нетаняху обаче предвижда това да се случи много по-рано.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА