17 Януари, 2018 17:50 1 064 0

Меркел: Разчитам на отговорността на консерваторите

  • ангела меркел-
  • мартин шулц-
  • германия-
  • коалиция-
  • берлин-
  • гсдп

Канцлерът заяви за пореден път, че Федералната република се нуждае от стабилно правителство

Меркел: Разчитам на отговорността на консерваторите - 1
Снимки: БТА/АР

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че страната се нуждае от стабилно правителство, и изрази надежда потенциалните й коалиционни партньори от Германската социалдемократическа партия (ГСДП) да одобрят започването на преговори на конгреса си през уикенда, предаде Reuters.

Меркел каза на пресконференция в Берлин, че разчита ГСДП да вземе отговорно решение. "Няма да се намесвам в това", подчерта тя.

Федералният канцлер даде да се разбере, че основните точки от постигнатото предварително коалиционно споразумение не подлежат на преразглеждане. "В хода на по-нататъшните преговори отделни пунктове ще бъдат уточнени допълнително", уточни в същото време тя.

Меркел: Разчитам на отговорността на консерваторите

Според Меркел консерваторите са направили сериозни отстъпки, но носят отговорност за предварителното споразумение, което тя определи като добра основа за коалиционни преговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: