17 Януари, 2018 18:28 4 459 46

Руският елит моли САЩ: Не ни включвайте в санкциите

  • раздел №241-
  • сащ-
  • русия-
  • санкции-
  • джон хънтсман

Засега влиянието на "Раздел №241" на новите американски санкции срещу Москва е неизвестно

Руският елит моли САЩ: Не ни включвайте в санкциите - 1
Снимки: БТА/АР

Държавният департамент на САЩ е удивен по повод бързо растящото число на запитванията и контактите по повод очаквания нов кръг санкции срещу Русия.

Руски бизнесмени и висши държавни чиновници се обръщат към федерални институции и експерти в САЩ с молба да им помогнат да избегнат включването в така наречения "Списък на Кремъл", който ще представи на 29 януари Министерството на финансите пред конгреса, пише в. "Независимая газета".

"Бях затрупан с въпроси и молби за оказване на съдействие във връзка с новия списък, казва пред изданието Даниел Фрид, координатор на санкционната политика на Държавния департамент през 2013-2017 година.

Според него, повечето от контактите по този въпрос идват от представители на висшия ешелон на властта в Русия. същото потвърждава и бившият американски посланик в Украйна Джон Хербст. Той признава, че Кремъл има потенциал да влияе на някои решения в Белия дом.

Руският елит моли САЩ: Не ни включвайте в санкциите

"Американски компании имат бизнес-интереси в Русия, лобисти, представляващи руското висше ръководство и големите руски фирми срещу сериозни хонорари също действат в тази посока", посочва той.

Работещата в Бруклинския институт Алина Полякова също е на мнение, че в момента върви натиск от страна на руски чиновници и бизнесмени да "коригират" окончателния списък, като се изключат някои от очакваните имена.

"Руски енергийни и финансови компании харчат сериозни суми, за да повлияят на окончателния вариант на "Списъкът на Кремъл", допълва тя.

Засега влиянието на така наречения "Раздел №241" на новите американски санкции срещу Русия е неизвестно. Ясно е само, че в списъка могат да се окажат не само представители на политическия и бизнес елит на Русия, но и членове на техните семейства.

Руският елит моли САЩ: Не ни включвайте в санкциите

Докладът на Министерството на финансите на САЩ ще се появи на 29 януари, съобщи новият посланик на Вашингтон в Москва Джон Хънтсман.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧЕРВЕЯ КАЗАЛ НА СЛОНА

    9 33 Отговор
    САНКЦИОНРАМ ТЕ . НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ ЯЖ ХРАНА ЗА ЧЕРВЕИ.....
  • 2 Реалист

    47 22 Отговор
    Ами сега, детето учи в Америката веше 3 години и сега ше го изгонят... И 100-те млн пенсия дето спастрих ще ги запорират... Да взема да гръмна джуджето лиииии...

    Коментиран от #3

  • 3 Бай хой

    29 46 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Най евтино ще ти излезе да вземеш един патрон за глиган и да се.. Да не се мъчиш. Че радоста от подобни фалшиви новини види към психиатрията.

    Коментиран от #6

  • 4 colosseo

    32 31 Отговор
    тва се отнася за олигарси 370000човека дето са крали по времето на Елцин и ГОРБАЧОВ те си изнесоха парите на запад и тия пари работят против русия а ВВ Путин пак излезна човек каза им че ще има амнистия да да върнат парите в русия но пак се правят на луди до последният момент но вече е късно но както и да е тва си е направо кражба и предполагам че няма да остане без последствие има доста фирми на сащ в русия които могат да бъдат национализирани особено петролни гиганти такива дето са го избрали тръмп

    Коментиран от #12

  • 5 USA

    47 41 Отговор
    На джуджето вече му припарва под задника. Края е близо.
  • 6 Реалист

    23 22 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    Публикувано във факти.бг: пише в. "Независимая газета"

    От кога руски медии разпространяват фалшиви новини. Или новините са фалшиви когато не ви отърва. Патрона за глигани ще ти го подаря на части - ела за бренекето.
  • 7 Бесен Язовец

    23 34 Отговор
    Тръмп се моли на Путин да не ги удрят с ядрено оръжие в случай на война

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 чичо Сам

    34 28 Отговор
    САЩ обявиха ,че ще увеличат добива си на петрол през 2018 г.
    Саудитска Арабия още не го е обявила ,но е вероятно да отговори на това, а също и страните от ОПЕК.
    Монголската сган ще се гърчи в агония -резервния фонд е изчерпан до 0 , в момента се разплащат с пенсионните фондове ,но и това е временно.Както се казва в един виц Ако не можеш да летиш ,не се бъзикай

    Коментиран от #13, #16

  • 11 Бесен Язовец

    31 26 Отговор
    САЩ са фалирали с 4 хил.милярда външен дълг а Русия с 40 милярда всеки знае да живее със заеми самоче ше дойде момента в който САЩ като Гърция ще си продават тириторията за да си плащат дългивете
    Държавата която се издържа на кредит налага санкции звучи като виц ха-ха-ха ха-ха

    Коментиран от #14, #37, #38, #46

  • 12 Барчо

    23 24 Отговор

    До коментар #4 от "colosseo":

    Някои хора са пропуснали този факт. Само че при тези санкции, руските милиардери ще бъдат стимулирани да реинвестират сегашните си средства в икономиката на Русия, а не на Америка. Ще има обратен ефект. Да не говорим, че самите американци заявиха от високо ниво преди година при интервю, че ако подобно нещо се случи някъде по света си е чист държавен икономически тероризъм. А и Русия ще отговори подобаващо предполагам.
  • 13 Бесен Язовец

    23 23 Отговор

    До коментар #10 от "чичо Сам":

    Нива рецесия ги чака в САЩ то е ясно война няма а щом няма войба идва рецесия като да събереш 2 и 2 Е ! Ше има нови селища с палатки и милиони безработни като през 2009 г.

    Коментиран от #44

  • 14 USA

    25 17 Отговор

    До коментар #11 от "Бесен Язовец":

    Карлуково те чака моето момче, паля линейката и идвам да те прибера.

    Коментиран от #15

  • 15 Бесен Язовец

    15 17 Отговор

    До коментар #14 от "USA":

    Пали джапанките усещашли западния вятър фондацията пуска кепенцата и ти оставаш без работа и отивсш на борсата а там работни места за плювачи нямаааа а ти друго не можеш да правишшш.
  • 16 Барчо

    21 20 Отговор

    До коментар #10 от "чичо Сам":

    И колко по-евтин ще е нефта франко България? А нали се сещаш, че трябва да дойдат преработени като горива - бензин и нафта? Щото нефтохима в Бургас го държат руснаците и те едва ли ще купуват американски нефт, та да го обработват. Та да те питам. Ние какво печелим от цялата галимация, че подскачаш от радост?
    Или си готов да плащаш 5 лв за литър нафта, само и само да е от кравефермата?

    Коментиран от #18, #36

  • 17 Бесен Язовец

    7 9 Отговор
    Да кажа за грешките на коментар 13 пиша от телефона и пръстите са ми големи когато пиша бързо и забравя да прегледам се получава така както в ком.13 мой е коментара не е на сороса
  • 18 чичо Сам

    20 13 Отговор

    До коментар #16 от "Барчо":

    Ще паднат цените на световните пазари, което се отразява и на руския нефт. И на газа се отразява също.

    Язовец рецесията се е задала -да знаеш -всеки момент ще се появи .
    Но не в САЩ - те ще регистрират рекорд по БВП за 2017 и то с феноменален резултат , имат много ниска безработица и продължава да пада .Така че ,не я чакай точно там рецесията.

    Коментиран от #21

  • 19 OMG WTF

    20 2 Отговор
    Ще помоля разни прости, неграмотни заварчици да не коментират неща, от които си нямат ни най-малка представа.

    Коментиран от #23

  • 20 Доналт Тръмп

    15 9 Отговор
    Може, наведете се и ми направете една свирка, Владко ти с твоя висок ръст може и да не се навеждаш.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Антон

    7 22 Отговор
    Представям си момента в който на Путин му писва и обявява на всички краварски врагове оферта: продажба на готови междуконтинентални балистични ракети в комплект с инжинери, обслужващ персонал и кодове за изстрелване.
    И кравария започва да налага санкции на десетки дуржаво и да бълва резолюции.....

    Коментиран от #24

  • 23 Бесен Язовец

    11 12 Отговор

    До коментар #19 от "OMG WTF":

    А ти къв си бе операторе на метла

    Коментиран от #25

  • 24 Скорпион29

    15 17 Отговор

    До коментар #22 от "Антон":

    Само 1000 трябва да развърже на Венецуела и на Куба 10 подарък щото САЩ с тия санкции си мислят че ще повторят кубинския модел да върнат Русия в 1 клас самоче няма да стане никога

    Коментиран от #33

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Миндил потомствен

    2 5 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    Метлата те чакааа
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 фермер

    11 14 Отговор
    Козяшкия добитък развихри фантазия! Що ви нЕма в темите за Истанбулската конвенция?

    Коментиран от #30

  • 29 Kcaniba

    20 8 Отговор
    Санкциите са полезни за Русия,незнам защо е това цвиленето в коневръза! Ами вие си противоречие бре поклонници на свети Ленин!Спете спокойно мужици,оставате на бояришинка и фотосинтеза поне още сто години,пълен айляк!
  • 30 Kcaniba

    13 4 Отговор

    До коментар #28 от "фермер":

    Абре , какво за истанбулска конвенция, кажи,знаеш ли за какво става въпрос? Едва ли, просто следваш опорките и нищо повече,не всичко е бояришинка и копейки крепостни селяни!
  • 31 Kcaniba

    20 11 Отговор
    Много скоро, ще бъдат запорирани сметки на руски олигарси и имоти на стойност между един и три ТРИЛИОНА долара!!!!На Вова му остава само да се моли на свети Ленин, да му помага!

    Коментиран от #35

  • 32 Абат Моpие

    10 6 Отговор
    Абе момчета, не виждате ли масонското pъкостискане между двамата !!!
  • 33 СссереМ

    10 5 Отговор

    До коментар #24 от "Скорпион29":

    То вече е станало,сега отивате към ЦДГ Свети Ленин.
  • 34 СссереМ

    12 6 Отговор
    Ще се молят не ами и дудуци ша въртят.Усещам как в най скоро време ще спретнат шапката на джуджето,е чичо Дони може и да помогне на горките олигарси.
  • 35 гост

    6 10 Отговор

    До коментар #31 от "Kcaniba":

    Запорирани пари на частни лица в чужди банки. Що трябва да му пука привсе, че не се използват в Русия? ... пък и капиталистите си държат парите ОСНОВНО в офшотките, където няма проследяемост. Като са толкова загрижени за правдата и честността америте, що не ударят офшорките? Тя й кралицата има бая сметчици там, а?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Нарком

    12 3 Отговор

    До коментар #11 от "Бесен Язовец":

    Виц , ама пищиш и срещу вицове !! Руские ще скъсят джуджето с една глава
  • 39 681

    13 6 Отговор
    Комунистите клекнаха на САЩ започнаха да се молят и в ЕС трябва да им забранят и джуджето ще го няма !

    Коментиран от #40

  • 40 Бесен Язовец

    5 13 Отговор

    До коментар #39 от "681":

    ЕС се разпада на колене са пред Русия газа спира и тока на ЕС също хехехехе
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Скорпион29

    6 10 Отговор
    Не е хубаво да се притиска народ който има 8000 ядрени ракети и бомби!
    Щото може да стане мяууу
    И някоя държава може да заприлича на лунен пайзаж

    Коментиран от #43

  • 43 СссереМ

    11 3 Отговор

    До коментар #42 от "Скорпион29":

    Като видите зор все ядрени бомби вадите,ама използвате ли ги това ще е края на путландия,а и май забравяш че и от изток и от запад сте обградени,и тая допотопна техника забрави да направи каквото и да е.
  • 44 До Всички Помияри

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Бесен Язовец":

    Иди на психиатър сериозно е такива увредени мозаци носят само зло.
  • 45 гост

    5 0 Отговор
    Накрая джуджето ще го сфитнат собствените му олигарси защото няма да им е удобен и започва да им носи твърде големи икономически загуби . Доста дълновиден и коварен план от страна на Вашингтон ...
    Каквото не става с пари става с много пари !
  • 46 Дони

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бесен Язовец":

    Информирай се по добре.Русия също има дълг.Нали знаеш , че когато има желаещи да купуват дълг като инвестиция, и дълга се увеличава.Руския дълг също се предлага , но желаещите са многократно по малко.Между другото ,предполагам знаеш , че Русия също купува американски дълг.Или и това не знаеш.Ами ти от висене тук ( за някой цент) не четеш нищо друго.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания