19 Януари, 2018 13:04 5 198 8

Турция се готви за свръхмодерна война (СНИМКИ)

  • африн-
  • турция-
  • сирия-
  • кюрди-
  • пешмерга

Военното командване в Анкара разработва тактика за водене на боеве с използване на високоточно оръжие в Африн

Турция се готви за свръхмодерна война (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Военното командване на Турция разработва тактика за водене на боеве с използване на високоточно оръжие в сирийския град Африн, съобщава в. "Хабертюрк", като се позовава на източници от армията.

Генералният щаб на турската армия е преразгледал предварителния план за извършване на операцията, съсредоточавайки вниманието си върху тактика на водене на боеве в градски условия.

В първия етап от операцията армията не вижда рискове за сериозна съпротива в Африн, като смята, че въоръжените групировки ще се постараят да се окопаят в кварталите в града. За неутрализирането им генералният щаб предвижда използването на авиация и ракети с лазерно насочване, посочва ТАСС.

Турция се готви за свръхмодерна война (СНИМКИ)

Вестникът отбелязва, че окончателното решение относно действията на военновъздушните сили ще бъде взето след анализиране на разговорите на началника на генералния щаб на турската армия Хулуси Акар с началника на генералния щаб на руските въоръжени сили генерал Валерий Герасимов.

Ако Русия позволи на Турция да използва цялото въздушно пространство над Африн, това ще облекчи Анкара при изпълняването на задачите й.

Турция се готви за свръхмодерна война (СНИМКИ)

Турция се готви за свръхмодерна война (СНИМКИ)

По информация на турски медии в момента на север от Африн е съсредоточен голям контингент с бойци от Свободната сирийска армия. Смята се, че те ще бъдат основна ударна сила по време на етапа от извършването на наземната фаза на операцията и ще действат под прикритието на турска бронетехника, артилерия и авиация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да се вземе предвид

    24 15 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ако Русия позволи на Турция да използва цялото въздушно пространство над Африн, това ще облекчи Анкара при изпълняването на задачите й.
    Може би най-важното изречение от цялата статия. Означава, че Турция няма да направи нищо с което Русия не е съгласна.

    Коментиран от #8

  • 2 русия е джудже

    12 30 Отговор
    Само дето руските пияндеда ,ще позволят всичко на Турция ,ако не искат турците пак да им свалят изтребителите.Другото което е ,че очевидно се заформя някакъв много гнусен мюсюлмански съюз между ,Россия,Турция,Сирия и още 1-2 такива бананови републики.

    Коментиран от #6

  • 3 Хасан

    26 16 Отговор
    Като влезат в града ,да проверят в канализацията...те комунистите обичат да се крият там...знаете че УПГ са комуняги...нещо като отряд «Чавдар»...

    Коментиран от #5

  • 4 onq s konq

    13 12 Отговор
    От една страна Сирия заявява че ще сваля турски самолети над своя територия,от друга-Турция пренебрегва заканите й и "преговаря" с Русия относно военната акция.Излиза че ВЛАСТТА В СИРИЯ Е УЗОРПИРАНА ОТ РУСИЯ,КАКТО И ТЕРИТОРИЯТА Й,А СИРИЙСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО-В НЕНУЖЕН ВЕЧЕ ПРИДАТЪК?!А иначе си е съвсем нормално новосъздадената ос Русия-Турция-Иран да не се консултира с Америка ,Израел и още "некои мощни регионални държави"но НЕМИНУЕМО ЩЕ СЕ СЪОБРАЗИ С ВОЛЯТА ИМ ПО ВЪПРОСА!
  • 5 фесове

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Колкото Ердоган е комуняга толкова и те.
  • 6 изби рибата

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "русия е джудже":

    Чел съм какви ли не простотий,но този коментар ,,изби рибата,,
  • 7 некойси

    0 2 Отговор
    ... Джена, бастър копче ... компютър патърдъ ... (из превода на седморката на блейк на Турски)
  • 8 ЗАПОЗНАТ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "да се вземе предвид":

    НЕ ПИЧ ТУРЦИЯ ПЪРВО ЩЕ ПОПИТА РУСНАЦИТЕ И АКО ТЕ ОТКАЖАТ ПАК ЩЕ УДАРИ !!! АКО РУСНАЦИТЕ ОТКРИЯТ ОГЪН ПО ТУРСКИТЕ ИЗТРЕБИТЕЛИ ТО ТОГАВА ТУРСКАТА АРМИЯ ЩЕ ОСВОБОДИ СИРИЯ ОТ РУСКО ПРИСЪСТВИЕ !!!!!!!!
Новини по държави: