Last news in Fakti

19 Януари, 2018 16:41 2 741 9

Въздушен удар погуби рапър от "Ислямска държава" (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • ислямска държава-
  • рапър-
  • денис кусперт-
  • абу талха ал алмани

Денис Кусперт, присъединил се към джихадистите през 2014 г., имаше чести изяви във видеозаписи на ИД

Въздушен удар погуби рапър от "Ислямска държава" (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: Twitter

Денис Кусперт - германски рапър, присъединил се през 2014 г. към "Ислямска държава" (ИД) и появявал се в пропагандни видеозаписи на терористичната групировка - е бил убит в Сирия тази седмица. Новината предаде Сирийският център за наблюдение на правата на човека, който е базиран в Лондон.

Кусперт е загинал в сряда в Източна Сирия при въздушен удар на оглавяваната от САЩ международна коалиция по бойци на ИД, каза Рами Абдел Рахман, ръководител на базираната във Великобритания неправителствена мониторингова организация.

"Бил е убит е заедно с още 14 членове на групировката при бомбардировка срещу район на име Гаранидж на източния бряг на река Ефрат", каза Рахман.

Въздушен удар погуби рапър от "Ислямска държава" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Близкото до терористичната групировка интернет издание "Уафа" също заяви, че Кусперт, чието джихадистко име е Абу Талха ал Алмани, е загинал. Информацията бе придружена от снимка, за която се твърди, че е на тялото на германеца.

Известен преди в Германия под сценичното име Десо дог, Кусперт досега неведнъж бе обявяван за убит. Най-новото съобщение за смъртта му обаче е по-убедително от предишните поради детайлите и предполагаемата снимка с неговото тяло.

Смъртта на Кусперт все още не е потвърдена от "Ислямска държава".

Рапърът от германско-ганайски произход е роден в тогава Западен Берлин през 1975 г. Предполага се, че е приел исляма през 2010 г., след което през 2014 г. се е присъединил към джихадистите.

Германските разузнавателни служби смятаха 42-годишния мъж за опасно пропагандно средство заради влиянието му като рап икона сред германските младежи.

Кусперт се появяваше в пропагандни видеозаписи на ИД, в които призоваваше мюсюлманите в Германия да се закълнат във вярност на обявения от групировката халифат. Той приканваше и за атентати в Европа.

Въздушен удар погуби рапър от "Ислямска държава" (ВИДЕО+СНИМКИ)

През 2015 г. Кусперт беше добавен в терористичния списък на САЩ. Той фигурираше и в списък на ООН на хора, представляващи терористична заплаха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 митю

    26 3 Отговор
    поредния успешно интегриран
  • 2 Kcaniba

    19 7 Отговор
    Русия мачка!!!
  • 3 Гост

    25 3 Отговор
    Чист германец от 5 поколения наѝ малко
  • 4 немски рапър

    22 2 Отговор
    ХУБАВА НОВИНА ОПРАВИ МИ ДЕНЯ ,БРАВО НА АВТОРА. СЛЪНЦЕ ВЪЗДУХ И РАСИЗЪМ,ЗДРАВ И БОДЪР ОРГАНИЗЪМ.
  • 5 музикант

    16 4 Отговор
    Е тва талантливо момче що го утепахте ве! Отиде си един цял жанр в музиката-ню ейв мюсли рап!
  • 6 Spec b

    11 2 Отговор
    Да си бе при мама Меркел седяло, то руска бомба да не бе видяло... Теикбиър фалафел-снак бар... А колко още такива заблудени юсфъл идиътс като тоя "музикант" има там не е истина... Дано не се връщат в Европа, че и без тоеа ни внесоха достатъчно
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Пешката

    2 0 Отговор
    - Бабо Меркел, де така?
    - На джамия, Мустафа!
  • 9 ОЖЮ

    0 0 Отговор
    поредния тъмнозелен на помощи , че и мрънкал на всичкото отгоре ! извинявам се , ракетен инженер :)
Новини по държави: