2 075 9

Въздушен удар погуби рапър от "Ислямска държава" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Денис Кусперт, присъединил се към джихадистите през 2014 г., имаше чести изяви във видеозаписи на ИД

Въздушен удар погуби рапър от "Ислямска държава" (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимки: Twitter
Анатоли Стайков

Денис Кусперт - германски рапър, присъединил се през 2014 г. към "Ислямска държава" (ИД) и появявал се в пропагандни видеозаписи на терористичната групировка - е бил убит в Сирия тази седмица. Новината предаде Сирийският център за наблюдение на правата на човека, който е базиран в Лондон.

Кусперт е загинал в сряда в Източна Сирия при въздушен удар на оглавяваната от САЩ международна коалиция по бойци на ИД, каза Рами Абдел Рахман, ръководител на базираната във Великобритания неправителствена мониторингова организация.

"Бил е убит е заедно с още 14 членове на групировката при бомбардировка срещу район на име Гаранидж на източния бряг на река Ефрат", каза Рахман.

Близкото до терористичната групировка интернет издание "Уафа" също заяви, че Кусперт, чието джихадистко име е Абу Талха ал Алмани, е загинал. Информацията бе придружена от снимка, за която се твърди, че е на тялото на германеца.

Известен преди в Германия под сценичното име Десо дог, Кусперт досега неведнъж бе обявяван за убит. Най-новото съобщение за смъртта му обаче е по-убедително от предишните поради детайлите и предполагаемата снимка с неговото тяло.

Смъртта на Кусперт все още не е потвърдена от "Ислямска държава".

Рапърът от германско-ганайски произход е роден в тогава Западен Берлин през 1975 г. Предполага се, че е приел исляма през 2010 г., след което през 2014 г. се е присъединил към джихадистите.

Германските разузнавателни служби смятаха 42-годишния мъж за опасно пропагандно средство заради влиянието му като рап икона сред германските младежи.

Кусперт се появяваше в пропагандни видеозаписи на ИД, в които призоваваше мюсюлманите в Германия да се закълнат във вярност на обявения от групировката халифат. Той приканваше и за атентати в Европа.

През 2015 г. Кусперт беше добавен в терористичния списък на САЩ. Той фигурираше и в списък на ООН на хора, представляващи терористична заплаха.

Великобритания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • митю
  Отговор
  1 16:57  19.01.18
  поредния успешно интегриран
 • Kcaniba
  Отговор
  2 17:04  19.01.18
  Русия мачка!!!
 • Гост
  Отговор
  3 17:12  19.01.18
  Чист германец от 5 поколения наѝ малко
 • немски рапър
  Отговор
  4 17:45  19.01.18
  ХУБАВА НОВИНА ОПРАВИ МИ ДЕНЯ ,БРАВО НА АВТОРА. СЛЪНЦЕ ВЪЗДУХ И РАСИЗЪМ,ЗДРАВ И БОДЪР ОРГАНИЗЪМ.

 • музикант
  Отговор
  5 19:30  19.01.18
  Е тва талантливо момче що го утепахте ве! Отиде си един цял жанр в музиката-ню ейв мюсли рап!
 • Spec b
  Отговор
  6 20:34  19.01.18
  Да си бе при мама Меркел седяло, то руска бомба да не бе видяло... Теикбиър фалафел-снак бар... А колко още такива заблудени юсфъл идиътс като тоя "музикант" има там не е истина... Дано не се връщат в Европа, че и без тоеа ни внесоха достатъчно
 • 7 12:11  21.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Пешката
  Отговор
  8 07:15  22.01.18
  - Бабо Меркел, де така? - На джамия, Мустафа!
 • ОЖЮ
  Отговор
  9 16:56  22.01.18
  поредния тъмнозелен на помощи , че и мрънкал на всичкото отгоре ! извинявам се , ракетен инженер :)

Напиши коментар:


Публикувай