Last news in Fakti

19 Януари, 2018 20:50 1 427 0

Среща в Брюксел заради мръсния въздух

  • мръсен въздух-
  • среща-
  • брюксел-
  • ес-
  • министри

Европейската комисия с мерки против замърсяването

Среща в Брюксел заради мръсния въздух - 1
Снимка: Shutterstock

Европейската комисия свиква среща с министри на девет страни членки на Европейския съюз заради влошеното качество на въздуха, се казва в прессъобщение на ЕК.

Срещата ще се проведе на 30 януари в Брюксел. На нея ще вземат участие дипломати от Чехия, Германия, Испания, Франция, Италия, Унгария, Румъния, Словакия и Великобритания.

Тези страни са сред 23 държави, които надхвърлят определените в Европейския съюз ограничения за емисиите на азотен диоксид и фини прахови частици - замърсители, дължащи се главно на автомобилното движение и индустриалното производство.

Европейската комисия съобщи, че е приела план за действие с мерки, които имат за цел да помогнат на страните членки да изпълнят регулациите на ЕС. Над 400 000 европейски граждани умират всяка година в резултат на замърсения въздух, който причинява също респираторни и сърдечно-съдови заболявания, припомнят световните агенции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: