20 Януари, 2018 14:58 7 428 11

Евродепутат: ЕС излива милиони в България

  • кристин рево д’алон бонфоа-
  • еп-
  • ес

Проевропейските политици в София не водят коректен дебат по въпроса с българските граждани

Европа излива милиони в България, но проевропейските български политици не водят коректен дебат по въпроса с българските граждани. Това мнение изрази ръководителката на френските социалисти в Европейския парламент Кристин Рево д’Алон Бонфоа в интервю за предаването "Събота 150" по БНР.

Бонфоа подчерта, че не е честно Европа да излива милиони в България и да се говори, че тя не прави нищо за страната ни.

Много е важно на следващите европейски избори кандидатите, които са проевропейски настроени, да припомнят какво са дали структурните фондове на страната, както и че трябва да се върви още по-напред, допълни тя.

В деня, в който България ще започне да внася повече в бюджета на ЕС, това ще стане, защото нейното богатство се е увеличило благодарение на кохезионната политика, която пък е позволила инвестиции и сериозен икономически възход, заяви френският евродепутат.

В коментар за увеличаващия се евроскептицизъм на българите и връзката му с увеличаването на вноската в евробюджета, Кристин Рево Бонфоа отбеляза още:

"Мисля, че непременно трябва да се говори с българските граждани. Аз бях в България и видях с очите си какво са донесли за страната кохезионните фондове. Това особено важи за транспортния сектор – милиони евро идват всеки месец от Европейския съюз. И ако при всички тези фондове българите са антиевропейски настроени, е, вероятно защото не им се казва, че тези пари идват от Европа, от солидарността на страните-членки. Много е важно да има дискусия по въпроса и се надявам, че политическите партии ще я направят. Ако не го сторят, това би означавало, че има една голяма лъжа спрямо българите по подобие на тази, която видяхме на референдума във Великобритания. Ако спечели вотът за излизане от ЕС, то беше, защото някои от тях, които бяха срещу Европа, им казваха, че тя гълта пари, без да им дава нищо. Откакто започна процедурата по Брекзит, те си дават сметка за всичко, което са на път да изгубят като директни плащания. Същото важи и за България. Всички получават големи суми и най-вече тези, които най-много имат нужда от тях. България, Румъния и Полша са сред първите страни, които получават пари от ЕС. И когато казвам, че всички страни в Общността трябва да внасят повече, за да има по-солиден бюджет, от това ще се облагодетелстват и българите. За тях това е нещо положително, а не обратното. И така трябва да се обясни".

Колкото до вноските на страните-членки в Европейския съюз, това е политическо решение, изтъкна Кристин Бонфоа:

"Страните-членки могат да решат, че ще внасят същите суми и нито цент повече. Но тогава лидерите не биха могли да искат повече европейски политики. Когато говорим за европейска отбранителна политика, трябва да сме наясно, че за това са необходими значителни средства. Ако сме направили такъв амбициозен избор, то това означава, че трябва да се внася и повече в европейския бюджет за тази цел. Ние не сме против страните-членки да увеличат вноските си, ако това носи полза на европейските граждани. Но за нас е неприемливо да се говори, че щом една страна си тръгва, ще има по-малко пари и ще правим по-малко неща".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бре бре

    36 3 Отговор
    Добре че ме светна по въпроса с кинтите тая брюкселска лелка, щото аз все си мислех досега че Кремъл ни налива, за да мразим геЮвете.
  • 2 Боцмана

    54 1 Отговор
    Те изливат парички , Ганьо си ги отклонява през поставените фирмички и за обикновния човек от 3-те най-дългото
  • 3 Morgoth

    27 3 Отговор
    Всъщност България е една от страните с най-нисък евроскептицизъм. Дори националистите ни са проевропейски настроени. Вълната на евроскептицизъм идва по-скоро от запад и за нея са виновни крайно левите забежки на властта (така наречената либерастия) в комбинация с икономическата криза и бежанците.
  • 4 Benben

    11 1 Отговор
    Тая лелка яко я подковават кънчоколювците и жаблянобойчовците, а оня песоглавия михлю който избяга в Брюксел кротко рупа и се прави на ударен, ама няма да го огрее за друг мандат.
  • 5 Румяна Костова

    22 1 Отговор
    Четено между редовете и ние ще трябва да издържаме мюсюлманите емигранти и техните 5-6,10 деца.Което обаче по мистичен начин ще задейства и ние да живеем добре.Да разходят тази лелка из Северна България,там да види какви пари са усвоени и почуствува благодарността на хората.
  • 6 един

    13 2 Отговор
    Уплах ли улавям? Страх, че ако ни попитат, резултата няма да им хареса :D

    Коментиран от #7

  • 7 Може би

    13 0 Отговор

    До коментар #6 от "един":

    Може би да Полша и Унгария и става интересно .На кого ще продават стоки без мито.Ние внасяме повче отколкото изнасяме и се отваря източния пазар?Без рецопрочно ембарго.
  • 8 Диди

    14 4 Отговор
    България получава помощи от ЕС,но тези пари се изпаряват,не достигат до народът.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Коко

    2 0 Отговор
    Така е европа дава ама политическата мафия ги краде тези близо 300 депутати с по един куп фирми плячкосват грабят рушат от 27 г само разруха ПРЕЗИДЕНСКА ДЪРЖАВА забрана на партии и ПАРТИЙКИ пиявици и кръвопийци доживотни присъди на сички ОПРАВЛЯВАЩи от 27 г докато не стане така оправия няма да има
  • 11 Бъг

    2 2 Отговор
    Санират се училища , детски градини , жилищни сгради , строят се пътища , вдигат се заплати на полицаи , на учители , на лекари , вдигат се пенсии , сменя се цялото ВиК /на 40 населени места до сега / , купуват се нови автобуси , трамваи , 400 нови линейки , 278 нови патрулки , икономиката с ръст втори в Европа , и какво ли не още. Нещата се случват , ама някой сгънал лев , ми нека , важното и за другите да докара. Щото комунягите не крадяха , те взимаха всичко до стотинката , след тях глад и мизерия.
Новини по държави: