На 91-годишна възраст почина "Папата на френската гастрономия" Пол Бокюз, предадоха световните информационни агенции. Новината бе потвърдена и в социалната мрежа Twitter от френския министър на вътрешните работи Франсоа Колон.
Бокюз е починал в ресторанта си в Колонж о Мон д'Ор (Collonges-au-Mont-d'or), близо до Лион в Източна Франция, където е и родното му място.
Пол Бокюз беше най-известният френски главен готвач, както и един от най-знаменитите в целия свят. През 1987 г. Бокюз учреждава международния кулинарен конкурс "Златен Бокюз", който е сред най-престижните на планетата.
Той е и създател на прочутата рецепта за супа с трюфели, която е кръстена с инициалите на бившия президент на Франция - Валери Жискар д'Естен. Блюдото се сервира и до днес в менюто на Елисейския дворец.
Френският президент Еманюел Макрон също почете паметта на Пол Бокюз.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Гост
Коментиран от #2
19:17 20.01.2018
2 1213
До коментар #1 от "Гост":
Ти - не.20:13 20.01.2018
3 Рпг
23:10 20.01.2018
4 Vasik Atanasova
02:51 21.01.2018