Last news in Fakti

21 Януари, 2018 19:39 3 019 25

САЩ към Турция: Проявете сдържаност в Сирия

  • сащ-
  • турция-
  • сирия-
  • африн-
  • маслинова клонка

Вашингтон отправи предупреждение към стария си съюзник Анкара

САЩ към Турция: Проявете сдържаност в Сирия - 1
Снимки: БТА/АР

САЩ призоваха съюзника си Турция "да прояви сдържаност" в Сирия, заяви говорителят на Държавния департамент Хедър Науърт, цитирана от Reuters.

По-рано днес турски военни навлязоха отвъд южната си граница.

Призоваваме Турция да прояви сдържаност, да гарантира, че нейните военни операции са с ограничен обсег и са ограничени във времето, както и изключително внимателно да не допуска каквито и да било жертви сред гражданското население, заявява Науърт в комюнике, осъждащо евентуална "ескалация на насилието" в северозападната част на Сирия.

САЩ към Турция: Проявете сдържаност в Сирия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    46 7 Отговор
    Много нагло! Въоръжиха кюрдите и ги подлъгаха и сега призовават турците за здържаност.Интриганти шушушу тука шушушу там и войната на лице
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Осман

    36 25 Отговор
    Каква война това е просто една операция за изчистване на граничните райони от едновежди хлебарки . Днес премиера на Турция го каза такива операция се правят редовно просто тази е поредната която се разпростира извън пределите на страната понеже заплахата е от този район . Повярвай война с Турция особено сухопътна са по малко от пръстите на едната ти ръка държавите които могат да водят .

    Коментиран от #10, #11, #25

  • 4 ОПАА

    28 8 Отговор
    Ердо да бъде внимателен и бавно да ги гази с валяка.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Македонски

    12 3 Отговор
    ердоооооо казаха ти внимателно с валяка, а ти ги ринеш с фадромата.
    И аз обичам маслини.
  • 7 Призрак

    5 3 Отговор
    Някой да ми обясни ако греша, САЩ въоражиха ИГИЛ който воюваше срещу режима на Асад и Кюрдите. Русия подкрепяше режима на Асад и кюрдите защото се биха срещу ИГИЛ. ИГИЛ загубиха, Турция се бори срещу кюрдите защото те искат да правят своя държава на територии на Турция, Сирия и Ирак. Защо Русия разреши на Турция да мачка кюрдите при положение, че ги подкрепяха преди и защо САЩ казват на Турция да не навлизат в Сирия при условие, че те не са покрепяли кюрдите? Обяснете ми какво се случва и къде греша.

    Коментиран от #8, #17

  • 8 Хасан

    17 7 Отговор

    До коментар #7 от "Призрак":

    Те не са кюрди ами ПКК_ марксистко ленинска терористична организация която иска да направи социалистически Кюрдистан....и Сащ подкрепя кюрдите комунисти....мишмаш нали???

    Коментиран от #14

  • 9 НАТО

    8 13 Отговор
    Как да обясниш нещо сложно на путинистчета и предатели с турски и съветски произход?:):(:)
    Мрете по бойните полета организирани от агресорите Путин и Ердоган,мисленето го оставете на Демократите!:):):)
  • 10 Глупости

    6 19 Отговор

    До коментар #3 от "Осман":

    Много пръсти имаш на ръката явно.Турците не са толкова силни колкото ги изкарваш.
  • 11 Wehrmacht

    8 18 Отговор

    До коментар #3 от "Осман":

    САЩ,Русия,Китай,Германия,Англия,Франция,Израел,Индия,Япония.
    Аз преброих поне 9.Има още и не са малко,не си мисли че Турция е голямата работа като е събрала 300 000 гаджала бройка на армията.

    Коментиран от #12, #18, #24

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 наблюдател

    5 21 Отговор
    Тъпите фесове нагазиха в блатото сега ще броят жертвите си.
  • 14 Диди

    2 13 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Турция няма право да води война срещу кюрдите в Сирия.Америка винаги е мразила комунизмът,така че,те не подкрепят,,комунистически кюрди,,а кюрдите,които от самото начало на гражданската война в Сирия,хлабро се биха срещу ислямистите.Ердотан не иска какъвто и Кюрдистан да е,в съсеседство.Затова сега ги напада.

    Коментиран от #20

  • 15 стоян георгиев

    1 12 Отговор
    тръмп трябва да спре турските полети над сирия останалото ще го свършат кюрдите.за съжаление този жалък смешник е силен само в хвалбите .жалък комплексиран негодник.тва при обама нямаше как да стане и въобще при нормален американски президент.ще остави наи-добрия си съюзник в региона на вълците!!!!!пълен боклук е тоя тръмп!да се намесва пак маккеин щото тоя страхливец ще остане само с празнодумието си!

    Коментиран от #16

  • 16 Варна

    12 1 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Едвали , Тръмп се чуди как лесно да се изнизва от този батак .
    Тук хамериканците загубиха, виж гн. Путин и гн. Ердо и Иранеца държат конците на района. Наглостта на американците мина всякакви граници и норми, сега ще гледат от страни . Даже може да отнесат няколко тупаника , ужлим без да искам. Американците са не желани в района, откакто признаха ерусалим за столица на израел. Русия, турция,иран , ирак няма да допускат толково близо до границите си хамерите никога вече. Това е моето заключение, и времето ще покаже дали съм прав.

    Коментиран от #23

  • 17 Румяна Костова

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Призрак":

    Има логика когато Русия подкрепи кюрдите срещу Игил,като съюзник на един и същи фронт.И не е чудно да не пречи сега на Ердоган ,когато кюрдите се продадоха на американците и воюват срещу Асад.Те, кюрдите сякаш живеят в паралелна реалност или са много наивни щом са пристанали на американските обещания.
  • 18 Осман

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Wehrmacht":

    Къде ги слагаш Англия,Германия,Франция бе пинокио, армии от ей такива джендъри като тебе на японците им е забранено да пръднат дори в изсраел ако ги няма фащ до сега да са история като видят палестинци с камъни и войниците им се чудят какво по голямо оръжие да извадят . Ганьо пак не е излизал от филма
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Хасан

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "Диди":

    Прочети материали за ПКК ,УПГ....те са марксисти и ленинисти...една терористична организация се бие с друга терористична организация..

    Коментиран от #21

  • 21 Гюнтер

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    Няма време да чете, трябва да мие чинии в ресторанта!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Варна":

    и ти ли почна да викаш хамериканци бе?нямало да допуснат никога повече иран русия и турция американците толкова близко до границите си?да не си препил нещо та ги пишеш тия щуротии?върпросните държави към момента граничат отвсякъде с американски съюзници ,а ирак даже не ми се коментира щото е един от наи-лоялните такива.целия ти пост доказва нивото ти щом приемаш страни като иран, русия и турция за някакъв стандарт било то политически било то военен.и само да ти кажа нищо не са загубили американците нивата е дълга ,а на дългата нива е важен тоя с възможностите да деяни,а въпросните орел ,рак и щука хич не са в такава позиция.лошото е че сащ се управлява по стечение на обстоятелствата от идиот ,които прецаква ситуацията допълнително.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ttt

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Осман":

    Османе много грешиш Турция може да е много силна както е била и при османската империя само срещу такива слаби като кюрдите,България, Македония,Босна, Армения и т.н с другите от тяхната османска империя.Защо не са влезли в Италия,Германия, Русия, Франция дя им покажат как се ловува8