932 2

Завръщането на рохингите се отлага

Подробности за провала на операцията засега не се съобщават

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Очакваното да започне днес връщане на рохингите, избягали от Мианмар в Бангладеш, се отлага засега, предаде Reuters, кoято се позовава на бангладешки представител.

Заради мианмарска военна операция в размирния щат Ракхайн оттам в съседен Бангладеш избягаха над 650 000 рохинги. Двете страни се договориха за поетапното им завръщане в Мианмар.

Подробности за причините за отлагането на операцията засега не се съобщават. Нови срокове също.
"Няма никакво взето решение или подготовка за завръщането на тези хора", заяви Абул Калам Азад, представител на департамента на Бангладеш за подпомагане на бежанците и за репатрирането им.

Бангладеш


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хитър Петър Стоянов
  Отговор
  1 15:18  22.01.18
  650 000???!!! Звъннете на ДИНКО да пази трафика и на ЦЕЦКО - да отговаря за него. БАс ловя, че ще се наложи да взимаме отново заем от 4-5 млрд. ама поне ще помогнем на хората да се приберат по домовете си ! Нека Елена Йончева направи репортаж, за да може още 1 млрд. да усвоим ...
 • чалма тв
  Отговор
  2 21:45  06.05.18
  650 000 талибани бяха изгонени от Мианмар, защото искат да наложат исляма с терор ,както те могат и имат опит в заличаване на други религии, но тук удариха на камък ...Сега и в Европа ще започнат да гонят пришелци,защото никаква полза от тях няма, освен да източват социални - паразити.

Напиши коментар:


Публикувай