22 Януари, 2018 13:31 1 276 5

Вицепрезидентът на САЩ: Ерусалим е столицата на Израел (СНИМКИ)

  • майк пенс-
  • израел-
  • палестина-
  • ерусалим-
  • бенямин нетаняху

Майк Пенс започна посещението си в Израел със среща с премиера Нетаняху

Вицепрезидентът на САЩ: Ерусалим е столицата на Израел (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Американският вицепрезидент Майк Пенс започна посещението си в Израел със среща с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, на когото каза, че за него е чест "да бъде в израелската столица Ерусалим", предаде Reuters.

Нетаняху благодари на Пенс за "историческото" решение на американския президент Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел и похвали американско-израелския съюз, който по думите му "никога не е бил по-силен".

Пенс беше посрещнат изключително сърдечно в Израел, който приветства решението на САЩ миналия месец да признаят Ерусалим за израелска столица. Решението обаче разгневи палестинците, с които Пенс не планира да се среща, а също така разтревожи арабските съюзници на САЩ.

Вицепрезидентът на САЩ: Ерусалим е столицата на Израел (СНИМКИ)

Вицепрезидентът на САЩ: Ерусалим е столицата на Израел (СНИМКИ)

Пенс сложи дясната ръка на сърцето си, когато почетен караул го посрещна с американския национален химн. В церемонията се включиха пратеникът на Белия дом за Близкия изток Джейсън Грийнблат, американският посланик в Израел Дейвид Фридман и израелският посланик в САЩ Рон Дермер. Пенс за кратко поговори с израелски войници преди срещата с Нетаняху.

Преди да пристигне в Израел, Пенс посети Египет и Йордания. По-късно той щe произнесе реч пред Кнесета.

Вицепрезидентът на САЩ: Ерусалим е столицата на Израел (СНИМКИ)

След обявяването на решението за Ерусалим палестинският президент Махмуд Абас каза, че няма да се среща със служители от правителството на Тръмп, и отмени предвидена за средата на декември среща с Пенс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кюрдистан

    8 1 Отговор
    Столипиново е столицата на Кюрдистан!
  • 2 Равин

    4 7 Отговор
    Ще си върнем древната еврейска столица Завинаги!:):):)

    Коментиран от #3

  • 3 Дърводелец

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Равин":

    Нали си я върнахте бе равине! Много ми е интересно, вярно ли е, че във вашата религия вие смятате, че всеки който не е юдеин е Б групата, защото сте богоизбрани?

    Коментиран от #5

  • 4 goni

    2 3 Отговор
    Всякакви коментари са излишни! Толкова искрено ръкостискане не се среща често! В края на краищата нещо одобрено още 2000г. от Конгреса на САЩ се реализира на практика! Тоя път обаче го няма СССР и другаря Сталин да крепне вечната дружба!:) Русия е пас, но де факто играе контра!:) Не ще да си премести посолството в Ерусалим! Ама, може и да размислят! Зависи какво другарите от САЩ и Обединеното Еврейско Братство ще предложат! А, на бас че е въпрос на време да го направят!:) Интересно за какво ще го изтъргуват! Крим и Източна украина са дреболии!:) Тия винаги са имали силна дипломация! А, и сега са от Позиция на силата! Да се надяваме че част от сделката няма да е Източна Европа! Включително и България!
  • 5 атеист

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дърводелец":

    Да, за тях сме "гои"!