1 054 9

Обвиниха Дамаск за нова атака с хлор

Най-малко 13 души са пострадали в град Дума в анклава Източна Гута

Обвиниха Дамаск за нова атака с хлор
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Неправителствената организация Бели каски, която участва в спасителни операции в Сирия, обвини сирийските правителствени сили, че са използвали днес хлор при бомбардировка на контролиран от бунтовниците анклав източно от Дамаск, предаде Reuters.

Най-малко 13 души са пострадали в град Дума в анклава Източна Гута край Дамаск. Симптомите, наблюдавани при тях, в това число задушаване, са като при излагане на действието на хлор. Пострадалите казали, че усетили миризма на хлор по време на атаката.

В град Дума и в анклава Източна Гута почти 400 000 души са под обсада на сирийските правителствени сили и на свързаните с тях милиции от 2013 г. Източна Гута е последната позиция под контрола на бунтовниците близо до Дамаск.

Неправителствената организация Сирийски център за наблюдение на правата на човека каза, че силите на режима са използвали газ и при ракетна атака миналата седмица срещу анклава Източна Гута.

Сирия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • tost
  Отговор
  1 13:55  22.01.18
  Бой по чалмите!
 • арабски селяндур
  Отговор
  2 13:58  22.01.18
  Айде нема нужда, тоя краварски репертоар отдавна се изтърка
 • по темата
  Отговор
  3 14:08  22.01.18
  Белите каски не бяха ли част от терористичната групировка на Идил, поддържана от Запада, за да лъже и маже, което да им дава причини за да избиват Сирийското население.
 • Kcaniba
  Отговор
  4 14:09  22.01.18
  Сладва томахоук и разпилени ушанки!

 • Румяна Костова
  Отговор
  5 14:34  22.01.18
  ООН не е благославяло никакви каски в Сирия.Бели или бембени те са там на своя глава и трябва някак да заработват парите,които получават.А иначе неправителствените организации гологлави или с каски знаем от кого предимно се финансират.
 • Българин
  Отговор
  6 18:06  22.01.18
  Няма диктатор или масов убияц по света, който Путин и русофилите да не подкрепят. така и в случая и русия и нейвните слуги подкрепят доктора, който избива по най-дивашки начи собствения си народ. Но всичко се връща . И то в много по-голям размер!
 • Българин
  Отговор
  7 18:07  22.01.18
  Няма диктатор или масов убияц по света, който Путин и русофилите да не подкрепят. така и в случая и русия и нейвните слуги подкрепят доктора, който избива по най-дивашки начи собствения си народ. Но всичко се връща . И то в много по-голям размер! Ще има да ревете, когато дъщерята на американския откачалник се разплаче и татето прати стотина томахавки по войските на касапина Асад. А руснаците ще стоят мирно и ще си бършат сополите! Само русофилет ще квичите по форумите.
 • чичо Сорос
  Отговор
  8 19:15  22.01.18
  Тва пък се побърка! Копи пейст и допълване на НПО лозунга! Шашардисан, така не се правят центчета!
 • Кемпеса
  Отговор
  9 20:06  22.01.18
  Само болни мозъци могат да повярват на подобни лъжи. То не беше Либия, то не беше Ирак. Повтаряне на лъжи, вярването и и унищожаването на народи под такъв предлог не знам как може да продължава и да изкласва.

Напиши коментар:


Публикувай