1 369 4

Гръцките фермери блокират пътища

Масови протести в страната

Гръцките фермери блокират пътища
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Фермерите в Гърция започват протест, свързан с блокиране на пътища в страната, съобщи Екатимерини.

Фермерите са недоволни от данъчна реформа, която може драстично да намали доходите им. Те настояват да бъдат облагани само техните реални доходи, като необлагаемият минимум да е 12 000 евро.

Фермерите настояват още за минимална пенсионна възраст от 60 години за мъжете и 55 години за жените. Земеделските производители гарантират още за гарантирани цени на тяхната продукция, безплатно здравеопазване и достойни пенсии.

Фермерите настояват още за премахване на единния имотен данък. Също така се иска създаването на държавен фонд, който да поема на 100% последствията от щетите, нанесени от природни бедствия.

Блокадите ще се извършват с трактори. Не е ясно колко време ще продължат протестите. През миналата седмица гръцкото правителство трябваше да приеме нови бюджетни съкращения, за да изпълни изискванията за получаване на помощ от еврофондовете.

Гърция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Morgoth
  Отговор
  1 15:35  22.01.18
  Дойде зима, минаха празници, доскуча им, па рекоха да се съберат на улицата да си пият заедно узото.
 • Дар
  Отговор
  2 16:28  22.01.18
  Браво на хората, че се борят за правата си. Браво че не са роби като живеещите на територията наречена "България", които все чакат да дойде добрия Цар и да ги оправи.
 • Стар ТИРаджия
  Отговор
  3 16:48  22.01.18
  Ще гризат дървото и на местна почва. Вече бая техни камиони вървят "нагоре", така че превозвачите да не ги напънат. Този път двустранно!
 • Дикембе Мутомбо
  Отговор
  4 10:48  23.01.18
  Покрай увеличените (отново) цени в БГ, мислехме това лято да идем на почивка в Гърция, колкото и еретично да ми звучеше. Даже намерихме хотелски комплекс и щяхме да запазваме места от сега. Обаче точно заради такива изпълнения се отказахме. Ще платиш 1500-2000лв и после някакви аграри ще блокират границата. А, да - и новият им туристически данък е бонус към причините.

Напиши коментар:


Публикувай