Last news in Fakti

22 Януари, 2018 15:50 3 870 22

Ново настъпление на турската армия в Сирия

  • турция-
  • сирия-
  • армия-
  • кюрди-
  • настъпление-
  • азаз-
  • африн

Турската армия действа активно срещу кюрдите

Ново настъпление на турската армия в Сирия - 1
Снимка: БТА/ AP

Турските въоръжени сили предприеха ново настъпление към град Африн в северната част на Сирия, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на източници от армията.

Турската армия е тръгнала към Азаз, който попадна под контрола на умерената сирийска опозиция след операция „Ефратски щит“ през 2016 година. Анкара е изпратила наземни сили срещу кюрдските въоръжени милиции.

В операцията участват и военни от сирийската опозиция, подкрепени от Турция. Стана ясно също така, че турските военновъздушни сили са нанесли удари по позиции на Отряда за народна самоотбрана.

Турция предприе последната офанзива, след като САЩ изразиха желание да се сформира бойно формирование в Сирия с участието на бойци на YPG, които Турция разглежда като въоръжено крило на Кюрдската работническа партия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кcaniba

    17 13 Отговор
    Окончателният сдадий на победоносната война на Русия срещу ФАЩ за свободата на Сирия.
  • 2 Бесен Язовец

    33 22 Отговор
    Мачкайте турци слугите на алчния капитал кво излезе на пътя умерени, не умерени, кюрди предатели, ИД.мачкайте

    Коментиран от #8

  • 3 koпа

    20 16 Отговор
    Както е казано каквото посееш това ще жънеш РКК пося тероризма .предателството сега посреща заслужилите бонби .

    Коментиран от #6, #7

  • 4 полковник

    15 22 Отговор
    режеп не може да се справи с кюрдите в собствената си държава, тръгнал да прави операции в Сирия.... много умно... така вече няма изкара много време
  • 5 Бат Мишо

    17 21 Отговор
    кюрдите са 40 мил и единствения народ по дълго от нас под турско робство

    и много пъти са ги оправяли и оправени са си тръгвали оправящите
    свобода на смелия кюрдски народ сражаващ се за родината си
  • 6 MACEDONIA

    16 12 Отговор

    До коментар #3 от "koпа":

    Давай ЕРДО, ДАВАЙ С ПО ТЕЖКИ ВАЛЯЦИ НО С ПЪЛНА ГАЗ . ОПРАВИ ТАМ НЕЩАТА ПОСЛЕ ЩЕ ИМАШ НОВА ЗАДАЧА. МАЧКАЙ ГИ , ВЗЕМИ ИМ АМЕРСКИЯ СКРАП , ПОЧЕРПКАТА Е ОТ МЕН
  • 7 MACEDONIA

    9 11 Отговор

    До коментар #3 от "koпа":

    Давай ЕРДО, ДАВАЙ С ПО ТЕЖКИ ВАЛЯЦИ НО С ПЪЛНА ГАЗ . ОПРАВИ ТАМ НЕЩАТА ПОСЛЕ ЩЕ ИМАШ НОВА ЗАДАЧА. МАЧКАЙ ГИ , ВЗЕМИ ИМ АМЕРСКИЯ СКРАП , ПОЧЕРПКАТА Е ОТ МЕН
  • 8 OMG WTF

    11 8 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Ама г-н заварчик, чакай сега. Когато турчолята свалиха руската барака, путя обяви синковеца на ердухан за спонсор на ИД (купувал им еФтинко от петрола). Следователно (ако путя не лъже!), турчолята са спонсори на ИД и си ги подкрепят. Добре, ама сега ти казваш турчолята да мачкат ИД. Сега, не мога да разбера какво искате. Да подкрепят ИД или да ги мачкат. Може ли да ни обясниш на нас, непросветените? :)

    Коментиран от #10

  • 9 Мразя рублороби, но обичам майките им

    12 19 Отговор
    Да живее свободен Кюрдистан! Браво на кюрдите! Всеки народ има право да се самоопредели! И скоро като почнат да връщат в ковчези турски войници и като се почнат пак атентатите в големите турски градове, да не ми ревете?!?

    Коментиран от #11, #22

  • 10 Бесен Язовец

    10 10 Отговор

    До коментар #8 от "OMG WTF":

    Не Ердоган поръча свакянето на руския самолет а Фейтулах Гюлен ! И поръчката беле от Вашингтон чрез ЦРУ с идеята да развалят отношенията Анкара- Москва и се получи за мн.кратко Ердоган се осети и им скрои шспката на гюленистите слуги на САЩ

    Коментиран от #13, #15

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 аве фюрер

    12 13 Отговор
    На всички е ясно ,че рано или късно свободен Кюрдестан ще има , това няма как да бъде спряно с рекламни военни кампанийки от страна на Турция . Това е просто поредния опит на Ердоган да изнесе вътрешните проблеми на Турция навън . Но това ще му свърши лоша услуга и ще се окаже началото на края за турската империя .

    Коментиран от #17

  • 13 OMG WTF

    9 7 Отговор

    До коментар #10 от "Бесен Язовец":

    Пхахахах ох смяхххх. Всеки ден е забавно с руските слуги бе!!! А путя защо каза, че синковеца на ердухан купува петрол от ИД? Аааа не, чакай, не ми отговаряй. ЦРУ още от 50-те години на 20 век са имали какви ли не разработки и една от тях е била чрез ХААРП да вкарват мисли в главите на хората и да ги активират в избран момент, в който да изкажат тези свои мисли. И де факто това не го е казал путя! Това са били мисли, които гадният шорош му е вкарал в неботоксовият мозък!!! Гадни, мръсни капиталисти бе!!! Така да манипулират мозъчето на добрият чичко путин!!!... Хахахахахах жалки сте. :)
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 глупости

    11 5 Отговор

    До коментар #10 от "Бесен Язовец":

    Ха ха защо тогава Ердоган се заканваше на Русия и каза че лично бил наредил свалянето на самолетите.
    Ако беше Гюлен тогава Ердоган щеше да каже че е станала грешка и да се извини.
    Това стана,но 6 месеца по късно след като Путин наведе тъпите фесове и те му допълзяха на колене да молят за милост.

    Коментиран от #16

  • 16 OMG WTF

    13 4 Отговор

    До коментар #15 от "глупости":

    Ти не разбираш. Това не го е казал ерГРУХан. Това са го казали ЦРУ чрез инсталацията ХААРП в Аляска. С нея могат да бъркат по мозъците на хората и да ги принуждават да говорят каквото напише Гюлен на лаптопа си!!!
  • 17 Осман

    3 11 Отговор

    До коментар #12 от "аве фюрер":

    Фюрерче много по голяма е вероятността България да се разцепи отколкото Турция , тя и сега е разделена де на 80% демек такива като тебе и останалите 20% които са доста във час

    Коментиран от #21

  • 18 Ekspert

    7 3 Отговор
    Мисира нагази във дълбокото.да видим как ще излезе
  • 19 Kcaniba

    4 1 Отговор
    Русоробите са затапени! Мълчат като наак*ни и чакат нови опорни точки от Позитано! Империята на злото е в шах и мат! Путин и Ердоган вече са трилионери, а тролетариата троли коментари за жълти копейки! Да живее россѝя!
  • 20 стоян георгиев

    6 2 Отговор
    за сега няма кои знае кво движение на турците в кюрдските позиции.пробили са на 3-4 км в две три направления.кюрдите за сега изчакват и само парират ударите.лошото е че русия пак игра курвачка и прецака кюрдите в последния момент.днес кюрдите поискаха от сащ и съюзниците да ги подкрепят като възпрепятстват турската авиация.спрат ли турската авиация ,кюрдите ще пометат турските наемници ,даже и зоната около ал баб ще им вземат,но тръмп е мишка и сега се шушумигясва.тва при обама нямаше как да стане ,а при буш пък хептен.
  • 21 аве фюрер

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Осман":

    Виждам ,че забранените субстанции които употребяваш пречат на психичното ти здраве , но избора си е твой , можеш да се друсаш колкото си искаш ...
  • 22 Стефан

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Мразя рублороби, но обичам майките им":

    Като ви плащат, поне не ви ли дават книжки да се образовате? Или стига само да се образувате?

    Имаше там едни принципи на териториалната цялост и на самоопределението, я виж кой има превес в международното право!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания